‘Üreticiye daha fazla önem vereceğiz’

Berkay Sağol

İzmir’de, Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, 14 aydır gerçekleştirdiği projeleri ve önümüzdeki dönemde yapılacak olan projeleri düzenlediği basın toplantısıyla açıkladı. Aksoy, en önemli projelerinin köy enstitüsü mantığıyla kurulacak olan Tarım Lisesi olduğunu söyledi.;

Önümüzdeki dönemde çiftçiye, köylüye ve üreticiye daha fazla önem vereceklerini vurgulayan Aksoy, “Şu an itibariyle Menemen’de özgür hayvan barınağı ve üretici pazarı projeleri bitmek üzere. Üretici pazarında köylülerimiz ürettiği ürünleri aracısız birinci elden satacak. Üreticilerden 1 kuruş bile yer tahsis ücreti almayacağız. Üzerinde durduğumuz iki ana proje var. 60 yıl önce yapılmış olan garajın yenilenmesini istiyoruz. Bu bizim çok elzem bir proje. Bunun dışında en önemli projemiz köy enstitüsüdür. Satın aldığımız alandaki Tarım Lisesi’ni köy enstitüsü mantığıyla kuruyoruz. Binamız bitmek üzere ve yakın zamanda hizmete açacağız” diye konuştu.

Borç ödemeye devam ediyoruz

Aksoy, göreve geldiklerinde belediyenin borcunun 315 milyon TL olduğunu açıkladı: “Şu anda mevcut borcumuz yaklaşık olarak 270 milyon TL. Bu yatırımları yaparken bir taraftan da borç ödemeye devam ediyoruz. Yeşil alanlarımız neresi bilmiyoruz. Park, bahçe, araç neyimiz var tam olarak bilmiyoruz. Belediyemizin hafızası kayıp çünkü data oluşturulmamış. Biz yeni data oluşturmaya başladık ve demirbaşlarımızın ne olduğunu artık biliyoruz. Bunların dışında bir de imar meselesi var. Menemen Ovası’nda biz kesinlikle inşaat istemiyoruz, izin vermeyeceğiz de. Bu bölgelere bizim dönemimizde verilen herhangi bir ruhsat yok. Daha önceden bu bölgelerde yapılan inşaatlar ve AVM’ler imar affıyla yapılmış ve o yüzden Menemen Belediyesi olarak artık sürece müdahil olamıyoruz.”