Üreticiye yem desteği
Fotoğraf: AA

BirGün EGE

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Milas Belediyesi ve Milas Ziraat Odası ile birlikte ürettiği 55 ton danelik yem ve 50 ton saman balyasını üreticilere dağıttı. Büyükşehir Belediyesi böylece üreticilere yaklaşık 1 milyon 300 bin TL değerinde kaba yem desteği sağladı. Büyükşehir Belediyesi, 2 bin 150 hayvana sağlanan kaba yem desteğinin yanı sıra üreticilerin kendi ürettiği sütleri hijyenik ortamda saklayabilmeleri ve katma değerinin artması amacıyla Savran Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’ne 5 ton kapasiteli süt soğutma tankı desteğinde bulundu.


Milas Savran Kooperatif Başkanı Hasan Hüseyin Demirci “Büyükşehir Belediyemiz kooperatiflerimize büyük destek veriyor. Büyükşehir Belediyemiz bizlere 5 ton kapasiteli süt soğutma tankı desteği sağladı. Bu sayede sütümüzü çoğalttık. Yem bitkisi ve saman balyası desteği aldık. Girdilerin çok yüksek olduğu bu dönemde belediyemizin bizlere verdiği destek çok önemli. Kooperatif olarak şarküteri açarak, mandıra kurarak kooperatifimizi daha da ileri götüreceğiz. Hep birlikte daha güzel günler göreceğiz” dedi.

Muğla’nın verimli topraklarıyla önemli bir tarım kenti olduğu belirten Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, üretimde yükselen maliyetlerin çiftçilerin belini büktüğünü ve bunun bir an önce ortadan kaldırılması için gereken tarım politikalarının hayata geçirilmesi gerektiğini vurguladı.

Tarım alanına desteklerinin devam edeceğini belirten Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, “Önümüzdeki yıl 340 dönüm araziyi 600 dönüme çıkararak desteğimiz devam edecek. Büyükşehir olduğumuzdan beri tarım önceliğimiz. Tarım laboratuvarları, yerel tohum merkezi, meyve sebze kurutma tesisi, kooperatif desteklemeleri ve daha birçok hizmetle üreten bir Muğla için çabalıyoruz. Muğla tarım, hayvancılık, turizm ve kültür kenti. En büyük zenginliği de sevgi, hoşgörü ve güler yüzü benimsemiş insan zenginliği. Birbirimize güvenelim, umutlu yarınlara birlikte yürüyelim” dedi.