Burdur’da ikinci kez CHP’den Belediye Başkanı seçilen Ali Orkun Ercengiz 5 yıl boyunca güzel ve doğru projeler yaptıklarını, yeni dönemde de aynı şekilde çalışacaklarını söyledi. Üretimin önemine dikkat çeken Ercengiz, “Niyetimiz kırsal kalkınmaya destek olacak ve üreticiyi üretimde tutacak kaynaklar yaratmak. Temel gıda maddelerinin artık neredeyse tamamını ithal eder olduk. Üreticinin, üretiminin değerli olacağını ve […]

Üreticiyi üretimde tutacağız

Burdur’da ikinci kez CHP’den Belediye Başkanı seçilen Ali Orkun Ercengiz 5 yıl boyunca güzel ve doğru projeler yaptıklarını, yeni dönemde de aynı şekilde çalışacaklarını söyledi.

Üretimin önemine dikkat çeken Ercengiz, “Niyetimiz kırsal kalkınmaya destek olacak ve üreticiyi üretimde tutacak kaynaklar yaratmak. Temel gıda maddelerinin artık neredeyse tamamını ithal eder olduk. Üreticinin, üretiminin değerli olacağını ve satılabileceğini garanti altına alındığını bilmesi lazım” dedi.

Ercengiz, “Önümüzdeki süreçte yenilenebilir enerji kaynaklarının sayısını arttırmayı ve enerji ihtiyacının tamamını yenilenebilir enerji kaynaklarıyla karşılamayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

Burdur Gölü’nün kurumaması için mücadele edeceklerini vurgulayan Ercengiz, “Hedefimiz yeşil alanı 20 metrekareye çıkarmak. İnsanları mutlu edenin beton değil doğa olduğunu biliyoruz. Belediyeyi rant kapısı olarak görmeden, hizmet odağına koyduğunuz zaman, bizim gibi hem borç ödeyebilen hem de üretim yapabilen bir anlayışı vatandaş ıskalamıyor” dedi.

İmamoğlu’na görevin teslim edilmesini isteyen Ercengiz, “Türkiye toplumu demokrasiye inanır. Toplumun duygularıyla oynamayın, İstanbul’da Ekrem İmamoğlu kazandı ve artık mazbatasını verin” ifadelerini kullandı.