Urfa’da sağlık emekçileri izinlerini kullanamıyor

Burcu CANSU

Urfa’da sağlık çalışanlarının yıllık izinleri iki aydır kullandırılmıyor. TTB Genel Sekreteri Bülent Nazım Yılmaz, “Sağlık Bakanlığı ve İl Sağlık Müdürlüğü’ne izin talebimizi resmi yazışmalarla ilettik; ancak hâlâ yanıt alamadık” dedi.

“Barış Pınarı Harekâtı” kapsamında eylül ayında Urfa’da görevli hekimler ve sağlık personelinin izinleri iptal edilmişti. Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından 11 ile “Şanlıurfa/Mardin iline resen görevlendirme” yazısı gönderilmişti.

Bu yazı nedeniyle Urfa’da görevli hekimlerin iki aydır izin kullanamadığına dikkat çeken TTB Genel Sekreteri Bülent Nazım Yılmaz, Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ne yazı yazarak, Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü ve Şanlıurfa Valiliği ile gerekli görüşmelerin yapılmasını ve sağlık çalışanlarının izin haklarını kullanmalarını talep etti.

urfa-da-saglik-emekcileri-izinlerini-kullanamiyor-656694-1.
Bülent Yılmaz​

MAĞDURİYET GİDERİLSİN

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü’nün 19 Eylül 2019 tarihli yazısıyla Şanlıurfa Valiliği’ne yaptığı başvuruda, tüm sağlık çalışanlarının izinlerinin ikinci bir emre kadar kaldırılmasını talep ettiğini anımsan Yılmaz, “Bu yazıda ayrıca, izindeki sağlık çalışanlarının da görevlerine dönüşünün sağlanmasının uygun görüldüğü belirtilmişti. Valiliğin ‘olur’u ile çalışanların izinleri kaldırıldı. Bunun üzerinden iki ayı aşkın zaman geçmesine karşın izinlerin kullanılmasına dair yeni bir işlem tesis edilmedi. Bu nedenle sağlık çalışanları yıllık izinlerini kullanamadı ve mağdur oldu. Yılın sonu geldiği için yıllık izni olan sağlık çalışanları, izinlerinin yanmaması için kullanmak istiyor; fakat izin verilmiyor. Bu mağduriyet bir an önce giderilmelidir” diye konuştu.

cukurda-defineci-avi-540867-1.