Urfa’nın Viranşehir ilçesinde, mahalle arasında dolaşan zırhlı araç, 5 yaşındaki çocuğa çarptı. Çocuk çarpmanın etkisiyle yere düşerken araç, çocuğun bacaklarının üzerinden geçti.

Urfa'da zırhlı araç 5 yaşındaki çocuğu ezdi

Urfa’nın Viranşehir ilçesinde zırhlı aracın çarpması sonucu araç altında kalan 5 yaşındaki N.D. ağır yaralandı.

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre, dün öğlen saatlerinde yaşanan kazada yaralanan N.D., Viranşehir Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Olayın yaşandığı yere yakın güvenlik kamera görüntülerinde, zırhlı aracın altında kalan N.D.'nin ayaklarının ezildiği görülüyor.

Daha sonra Urfa Merkez'de bulunan Mehmet Akif İnan Hastanesi'ne sevk edildiği bilgisini veren N.D'nin amcası, hayati tehlikesinin devam ettiğini belirtti.

Olayla ilgili görüntüyü sosyal medya hesabından paylaşan HDP Urfa Milletvekili Ayşe Sürücü, "Urfa Viranşehir’de zırhlı araç küçük bir kız çocuğuna çarptı, N.D.’nin şuan ağır yaralı olduğu bilgisi mevcut. Kürtlerin yoğunlukta olduğu kentler sizin için güvenlik sorunu mudur? Bu yüzden mi bu kadar askeri araç kol geziyor..." ifadelerini kullandı.

Bu tür olaylarla ilgili önceden uyarıda bulunduklarını belirten Urfa Baro Başkanı Mehmet Velat İzol da paylaşımında, "Önceden uyarmıştık. Kontrolsüz güvenlik anlayışının sonucu zırhlı araçlar tehlike saçmaya devam ediyor. Şanlıurfa barosu olarak takipçisi olacağız" dedi.

En son Eylül ayında Şırnak'ta zırhlı aracın çarpması sonucu 7 yaşındaki Mihraç Miroğlu vefat etmişti. Son 13 yılda zırhlı araçların çarpması 20'si çocuk olmak üzere, toplam 40 kişinin canına mal oldu. Olaylarla ilgili birçok dosya ise cezasız kalarak kapatılıyor.