Urfa’da mücadelemiz Nemrut’a karşı sürecek
Ferit Şenyaşar

Haber Merkezi

Adalet mücadelesiyle sembol haline gelen Yeşil Sol Parti Urfa Milletvekili Adayı Ferit Şenyaşar, Meclis’te adaletsizliğe uğrayan milyonların sesi olacağını belirtti. Seçimde AKP’nin adayı aynı zamanda Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’la yarışmasına ilişkin de Şenyaşar, “Mücadelemiz Nemrut ile Hz. İbrahim’in mücadelesine dönmüştür” dedi.

Cumhurbaşkanı ve 28’inci dönem milletvekillerinin belirleneceği 14 Mayıs seçimlerinde, 14 milletvekilinin seçileceği Urfa’da 1 milyon 93 bin 782 seçmen bulunuyor. Emek ve Özgürlük İttifakı çatısı altında seçime giren Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), gösterdiği adaylarla kent seçiminde birinci parti olarak çıkmayı hedefliyor. Annesi Emine Şenyaşar’la birlikte Urfa Adliyesi önünde başlattığı adalet nöbeti ile sürdürdüğü mücadelesiyle tanınan Ferit Şenyaşar da Yeşil Sol Partinin Urfa’da adayları arasında yer alıyor. Ferit Şenyaşar, Yeşil Sol Parti listelerinden aday olma sürecini, hedeflerini ve mücadelesini MA’ya anlattı. Mücadeleye başlarken iki talepleri olduğunu ve bunlardan birinin seslerini duyurmak, diğerinin ise yargının üzerine düşeni yapmasını sağlamak olduğunu vurgulayan Şenyaşar, seslerinin duyurulmasını başardıklarını fakat hukukun işletilmesini sağlayamadıklarını söyledi. Adalet mücadelesini daha büyütmek ve hukukun işlemesi için mücadeleyi Meclise taşıyacaklarını belirten Şenyaşar, “Adaletsizliğe uğrayan milyonların sesi olarak mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu mücadelemizi daha da büyütmek, bizim gibi mağdur olan herkesin sesi olmak için bu mücadelemizi Meclise de taşıma gereği duyduk. Meclise gittiğimiz zaman ana gündemimiz adalet mücadelesi olacak. Sadece Şenyaşar ailesinin sesi olmayacağız. Zulme uğrayan, adaletsizliğe uğrayan milyonların sesi olarak Mecliste olacağız. Yaşanan adaletsizliklerin giderilmesi için örgütlü bir mücadele yürüteceğiz” şeklinde konuştu.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın AKP listelerinden Urfa’da aday gösterilmesi ve seçimde yarışmasına da dair de Şenyaşar şunları söyledi: “Bütün bu adaletsizlikleri görmeyen Adalet Bakanı Bekir Bozdağ gelip Urfa’dan milletvekili adayı oluyor. Şu an mücadelemiz Nemrut ile Hz. İbrahim’in mücadelesine dönmüştür. Nemrut’u temsil eden Adalet Bakanıdır. İnanıyoruz ki Urfa halkı 14 Mayıs’ta bu adaletsizliğe sebep olan ve bu adaletsizliği görmezden gelen iktidar partisine gerekli cevabı verecektir.”