İzmir'in Urla İlçesi'nde 5 ay önce yanan 111 dönümlük denize sıfır Hazine arazisinin bir kooperatife sessiz sedasız satıldığı iddia edildi. İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ömer Albayrak, arazinin satıldığı iddiasını yalanladı ve "Bu iddialarla ilgili hemen suç duyurusunda bulunuyorum. Biz zaten, altına imza attığımız bir şeyi saklamayız" dedi.

'Urla'da denize sıfır Hazine arazisi kooperatife satıldı' iddiası: İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü iddiayı yalanladı

İzmir'in Urla ilçesinin Denizli Mahallesi’ndeki Karadöşemelik Mevkii’de yer alan 111 dönüm 601 metrekarelik Hazine’ye ait arazinin, ihaleye çıkılmaksızın, sessiz sedasız S.S. Urla Elit Park Konut Yapı Kooperatifi'ne satıldığı iddia edildi.

ANKA'dan Mustafa Akbaş'ın haberine göre, emlakçılara da söz konusu araziye yapılacağı belirtilen 250 lüks villaya ilişkin dosyalar gönderildi.

DENİZ GÖREN YERLER 940 BİN TL

Emlakçılara verilen dosyada bulunan evraklarda “kooperatif alanında yapılacak alt yapı çalışmalarına imar planı kesinleştikten sonra başlanacaktır” ifadesi dikkat çekerken, 151 adet parselin 450 bin TL, 12 parselin 540 bin TL, 17 parselin 640 bin TL, 44 parselin 740 bin TL ve 26 parselin de 940 bin TL’den satışa sunulduğu bilgisi yer aldı. 940 bin TL’lik yerlerin deniz gören cephede bulunduğu belirtildi.

İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ömer Albayrak’ın e-imzası bulunduğu görülen ve 16 Eylül 2020 tarihini taşıyan bir başka evrakta ise söz konusu arazinin “S.S. Urla Elit Park Konut Yapı Kooperatifi’ne satışı ve tahsisinde bir sakınca olmadığı” ibaresinin yer alması dikkati çekti.

MÜDÜR YALANLADI: "BEN ULUFE Mİ DAĞITIYORUM KARDEŞİM"

İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ömer Albayrak, bahsedilen arazinin satılmadığını, halen Hazine’ye kayıtlı olduğunu, ortalıkta dolaştırılan belgenin ise sahte olduğunu söyledi. Albayrak, şu açıklamayı yaptı:

“Bu ortalıkta dolaştırılan belge sahte. Bizim böyle bir belgede imzamız yok. Böyle bir satış yapmışlığımız yok. Zaten belge dedikleri sahtekarlıkla hazırlanmış kağıtta yerin ada parseli bile yok. Ayrıca, ben ulufe mi dağıtıyorum ki kardeşim, sana orayı verdim, burayı verdim diyeyim. Ortada büyük bir sahtekarlık var. Bu iddialarla ilgili hemen suç duyurusunda bulunuyorum. Biz zaten, altına imza attığımız bir şeyi saklamayız. Niye saklayalım. Böyle bir satış olmadı. Adı anılan yer halen Hazine kayıtlarında. Kaldı ki burası, birinci derecede arkeolojik SİT alanı… Satışı, üzerinde yapılaşma olması zaten mümkün değil.”

KOOPERATİFTE KİMLER YER ALIYOR?

İl Çevre ve Şehircilik Müdürü’nün sahte olduğunu söylediği evraklarda ve ticari sicil gazetesinde kooperatifin yönetim kurulu başkanı avukat Merve Akpınar, ikinci başkanı iş insanı Erdem Akkan, muhasip üye ise iş insanı Meryem Ekici görünüyor. Kooperatifin denetçilerinin ise AKP Nevşehir eski Milletvekili Rıtvan Köybaşı ve eski adı GATA olan Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nin Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl olduğu belirtiliyor.

Arazinin satıldığı iddia edilen Ankara merkezli kooperatifte kamuoyunun yakından tanıdığı isimler yer alıyor. Kooperatifin kurucuları ve yöneticileri arasında; AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın doktoru, eski AKP Milletvekili ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl, eski AKP milletvekili ve DEVA Partisi Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi İkram Dinçer, eski AKP Milletvekili Rıtvan Köybaşı, Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 10. Ceza Dairesi Başkanı Mustafa Aslan Batı'nın yanı sıra “FETÖ'nün mahrem futbol imamı” olarak adı dava dosyalarında geçen ve futbolculara da arsa satan Zekeriya Tekin ile Hüseyin Mandıracı'nın da ismi yer alıyor.