İçişleri Bakanlığı, aynı zamanda kayyum olarak görev yapan Urla Kaymakamı Önder Can’ı görevden aldı.

Urla’da kayyum belediye başkanı görevden alındı

İçişleri Bakanlığı İzmir’in Urla ilçesinde aynı zamanda kayyum belediye başkanı olarak görev yapan ilçe kaymakamı Önder Can’ı görevden aldı.

EgedeSonSöz’ün haberine göre, Van Vali Yardımcılığı görevindeyken 2017’de Urla’ya atanan Kaymakam Can, 2019 yerel seçimleri sonrasında CHP’den belediye başkanlığı koltuğuna oturan İbrahim Burak Oğuz’un FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklanmasının ardından kayyum sıfatıyla belediye başkanvekili olarak görevlendirilmişti. Oğuz, yargılandığı davada 6 yıl hapis cezası alırken Kaymakam Can’ın görevi iki makamda da sürüyordu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun da onayıyla alınan değişim kararında Kaymakam Can’ın son günlerde ilçede ortaya çıkan arazi/arsa soruşturmaları konusunda pasif kalmasının neden olduğu iddia edildi. İlçede son olarak aralarında orman işletme şefi ve bazı memurların bulunduğu bir organize çete orman arazilerini ve hazine arazilerini fahiş fiyata üçüncü şahıslara satmaya çalıştıkları gerekçesiyle tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Öte yandan Kaymakam Can’ın yerine gelecek olan isim henüz belli olmadı.