Urla’da Orkinos çiftliklerine 'Hayır'

BİRGÜN İZMİR

İzmir Urla’da Demircili Koyu ile Sığacık körfezi arasındaki bölgeye taşınmasına karar verilen Orkinos çiftliğine karşı İzmirliler el ele verdi.

Demircili sahilinde düzenlenen eyleme onlarca tekne de denizden destek verdi. CHP İzmir Milletvekili Kani Beko'nun yanı sıra Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz, Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin; ilçedeki kitle örgütleri temsilcileri katılırken yurttaşlar da ellerindeki pankartlar eşliğinde “Orkinos Çiftliği İstemiyoruz” sloganı attı.

Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, orkinos çiftliklerinin gerek canlı yemlerle beslenmeleri gerekse hasat sürecindeki atıkların denize boşaltılmasıyla denizlerin girilemez hale geleceğini söyleyerek, “Yemlerin artıkları denizi kirletirken köpek balığı gibi tehlikeli hayvanları da kendine çekecek. Ayrıca hasat zamanı öldürülerek gemilere alınan orkinosların kesilmesiyle birlikte çıkan kanlar da denizlerimizi kirletecek. Kan kokusuna gelen tehlikeli türlerin sayısını artıracak. Kanlar ve yem atıkları ile kirlenen, köpek balıklarıyla tehlikeli olan denizlerimiz de girilmez hâlâ gelecek” diye konuştu.