Singapur'da gıdalarda kullanılması yasaklı olan endüstriyel renklendiricilerin tespit edilmesi üzerine toplatılan Türkiye kuruluşlu Arifoğlu markası, konuya ilişkin açıklama yaptı. 'Arifogluonline.com' üzerinden yapılan açıklamada konunun muhatabının 'diğer Arifoğlu markası' olduğu iddia edildi. Açıklamada "Bahsi geçen katkı maddelerini hiç bir ürünümüzde kullanmamaktayız. Ürünlerimizi ambalajlarından ve içerik açıklamalarından ayırt edebilirsiniz" ifadelerine yer verildi. Diğer Arifoğlu markasından yapılan açıklamada ise "Markamızın Singapur'a direkt bir ihracatı bulunmamaktadır" denildi.

Ürünleri toplatılan Arifoğlu'ndan açıklama: Muhatap diğer Arifoğlu markası

Singapur Gıda Otoritesi'nin, (SFA) Türkiye'den ithal edilen Arifoğlu markasına ait üç baharat ürününü kansere neden olabilecek renklendiriciler içerdiğini tespit ederek piyasadan toplatma kararı alması üzerine Arifoğlu açıklama yaptı.

'Arifoğluonline'dan yapılan açıklamada, markanın Singapur'a direkt ihracatının olmadığı, SFA'nın kararının isim hakkını kullanan başka bir firmayla ilgili olduğu iddia edildi.

Firmanın ürünlere ait görsellerle yaptığı ve "Singapur'la herhangi bir ilişkimiz bulunmamaktadır" ifadelerinin kullandıldığı açıklamada "Konunun muhatabı isim hakkını yarı yarıya kullanan diğer Arifoğlu firmasıdır. Ürünlerimizi ambalajlarından ve içerik açıklamalarından ayırt edebilirsiniz. Tüm ürünlerimizi güvenle kullanabilirsiniz" denildi.

Arifoğlu markasından yapılan açıklama Arifoğlu markasından yapılan açıklama

Diğer Arifoğlu markasından yapılan açıklamada ise 2021 Ekim ayında üretim tesisinde çıkan yangının ardından üretimde aksamalar yaşandığı ve bazı ürünleri başka tedarikçiden almak zorunda kaldıkları belirtildi. Şirket, "Bahse konu ihracatı gerçekleştiren ürünlerimizi ihraç ettiğini bu olay ile birlikte öğrenmiş bulunmaktayız" dedi.

Açıklamada markanın Singapur'a direkt ihracatlarının olmadığı belirtildi.

Arifoğlu markasından yapılan bir diğer açıklamaArifoğlu markasından yapılan bir diğer açıklama

NE OLMUŞTU?

Singapur Gıda Ajansı, (SFA) Türkiye'de kurulan ve dünyaya da satış yapan baharat markası Arifoğlu'nun 250 gramlık pakette satılan Öğütülmüş Sumak, 70 gramlık paketteki Öğütülmüş Tatlı Biber ve 180 gramlık paketle satılan Tavuk Baharatı ürünlerinde, gıdalarda kullanılması yasaklı olan endüstriyel renklendiriciler tespit edildiğini duyurarak toplatıldığını açıklamıştı.

Açıklamada, bu maddelerin potansiyel olarak kansere yol açabileceği belirtilmişti.