Uluslararası Uşak Kısa Film Festivali'nin bu yıl 7'ncisi düzenleniyor. Pandemi nedeniyle çevrimiçi gerçekleşecek festivalde çeşitli ülkelerden 131 film dokuz gün boyunca internet üzerinden izleyiciyle buluşacak.

Uşak Kısa Film Festivali çevrimiçi olarak başladı

Berkay SAĞOL

Uşak Üniversitesi İletişim Topluluğu tarafından bu sene 7'ncisi düzenlenen Uluslararası Uşak Kısa Film Festivali başladı. Pandemi nedeniyle çevrimiçi gerçekleşecek olan festival 20 Aralık'ta sona erecek. Dr. Onur Keşaplı'nın yönetmenliğinde düzenlenen festivalde 4'ü Dünya 10'u Asya ve 30'u Türkiye prömiyeri olmak üzere 44 filmin ilk gösterimi yapılacak. Festivalde toplamda 131 film www.usakfilmfest.com adresinde dokuz gün boyunca ücretsiz olarak sinemaseverlerle buluşacak.

Ustalık dersleri, atölyeler, söyleşiler, sergi ve konserlerle pek çok etkinliğe de ev sahipliği yapacak festivalin ana jürisinde yapımcı, yönetmen, akademisyen, sanat yönetmeni unvanlarından çeşitli isimler bulunuyor. Jüride Beste Yamalıoğlu, Can Eren, Caner Özyurtlu isimlerinin yanı sıra Deniz Ova, Eli Salameh, Dr. Öğr. Üyesi Murat Tırpan, Natali Yeres, Prof. Dr. Nazlı Bayram ve Teoman Kumbaracıbaşı gibi farklı isimlerde var.

ÖDÜL TÖRENİ BARIŞ MANÇO KÜLTÜR MERKEZİ'NDE

Festivalin resmi açılış töreni gerçekleşti. Açılış etkinlikleri kapsamında bu akşam 20.30’da, Eve Dönüş Yok grubunun “Mikro İktidar Alanları” konseri, Aykut Sağır’ın “Bergmanografi” sergisi ve başrolünü Denis Lavant’ın oynadığı, Jan Vejner’in yönettiği “Figurant” filminin gösterimi gerçekleşecek. Festivalin 20 Aralık Pazar akşamı gerçekleşecek kapanış töreninde ise, “Natura Urbana: The Brachen of Berlin” belgeselinin yönetmeni Matthew Gandy ile söyleşi ve Yorgos Lanthimos’un son filmi “Nimic”in özel gösterimi yapılacak.

Bu yıl 3 yarışmada toplamda 24 dalda Kanatlı Denizatı Ödülleri’ni takdim edilecek olan festivalin ödül töreni, 18 Aralık Cuma akşamı saat 18.00’de, Kadıköy Barış Manço Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek.