Uşak Nar Kadın Dayanışması, Uşak Velider ve Uşak Kadın Dayanışma, Uşak Sevgi Evi’nde yaşanan çocuk istismarını protesto etti. Eylemde “çocuklarımızı karanlığa teslim etmeyeceğiz” denildi

Uşak Sevgi Evi’ndeki istismara protesto

Uşak Sevgi Evleri’nde gerçekleşen çocuklara yönelik istismar Nar Kadın Dayanışması, Uşak Velider ve Uşak Kadın Dayanışma tarafından Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı Uşak Sevgi Evi önünde protesto edildi. Eylemde yapılan açıklamada şiddetin takipçisi olunacağı belirtilerek, “Çocuklarımızın geleceklerine, hayatlarına ve gülüşlerine sahip çıkacağız; çocuklarımızı karanlığa teslim etmeyeceğiz!” denildi.

Özellikle çocuklara yönelik istismar ve şiddet olaylarının önüne geçilmesi için bağlı kanunlarda değişiklik yapılması istenen açıklamada şu “Bir kez daha söylüyoruz ki Uşak Sevgi Evleri’nde gerçekleşen bu olayın takipçisi olacağız. Çocuklarımızın geleceklerine, hayatlarına ve gülüşlerine sahip çıkacağız; çocuklarımızı karanlığa teslim etmeyeceğiz!” ifadeleri kullanıldı.

Gerici zihniyete teslim etmeyeceğiz
Sevgi Evleri önündeki açıklamad şöyle denildi: “Bugün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı. Dünyada çocuklara armağan edilmiş bu tek resmi bayram gününde bir kez daha çocuk istismarı gündemine, çocukların haklarının yok sayılmasına karşı ses çıkartmak için bir aradayız. 4 yıldır sonuç alınamayan ve faillerin çocuklardan çok korunduğu dava süreci göstermiştir ki mevcut iktidar tüm gerici kurumlarıyla çocuklarımızın yaşamlarına, geleceklerine ve gülüşlerine yönelik en büyük tehdittir. Çocuklarımız diyanetin, Ensar Vakfı gibi tarikat ve cemaat ağlarının eline teslim edilemez. Kamuoyu tepkisini azaltmaya yönelik, çocuk istismarını örtbas etmeye çalışan sözde yasalarla çocuklarımız değil ancak istismarcılar korunmaktadır.”

Ne olmuştu?
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı Uşak Sevgi Evleri Çocuk Yuvası ve Kız Yetiştirme Yurdu’nda 2014’te yurt görevlileri tarafından çocuklara yönelik olarak sistematik taciz, istismar ve eziyet yapıldığı ortaya çıkmıştı. 5. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki davanın ilk duruşması 10 Nisan’da görüldü. Müfettiş raporlarına, çocuk ve çalışanların ifadelerine ve Uşak Barosu Kadın ve Çocuk hakları komisyonunun tüm taleplerine rağmen sanıklar tutuklanmazken, bir kısmının kamu görevlerine devam ettiği ortaya çıkmıştı. Soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamede, 28 çocuğun maruz kaldığı demir askılarla dayak ve işkence, hakaret ile cinsel taciz Bakanlık müfettişlerinin raporları kaynak gösterilerek yer alıyor. Valilik önceki gün yaptığı açıklamada skandalın yaşandığını kabul etmişti.