Kadınlar Uşak'ta sokağa çıktı. İstanbul Sözleşmesi için düzenlenecek miting öncesinde bir araya gelen Uşak'ta kadınlar, İstanbul Sözleşmesi'nden vazgeçmeyeceklerini vurguladı.

Uşak'ta kadınlardan İstanbul Sözleşmesi eylemi: Sözleşmeden vazgeçmiyoruz!

Osman ÇAKLI

İstanbul Sözleşmesi’nin feshine karşı 19 Haziran’da İstanbul’da düzenlenecek büyük miting öncesi Uşak'ta kadınlar sokağa çıktı.

Eski Uşak Belediyesi önünde bugün toplanan Uşaklı kadınlar, kent meydanına yürüyüş gerçekleştirerek basın açıklaması düzenledi.

Uşak Kadın Platformu'nun organize ettiği yürüyüşe CHP Uşak Kadın Kolları, SOL Parti ve Eğitim-Sen destek verdi. Yürüyüşte sıklıkla "İstanbul Sözleşmesinden vazgeçmiyoruz" sloganları atıldı. Çevrede bulunan kadınlar alkışlarla kitleye katıldı.

'SÖZLEŞMEDEN ÇEKİLME KARARINI TANIMIYORUZ'

Açıklamayı Uşak Kadın Platformu adına Ebru Özkaraca Hisar okudu. Büyük tepkilere neden olan kararı kadınlar tanımadıklarını ifade etti. Kadınları her türlü şiddet ve ayrımcılıkta koruyan, toplumsal cinsiyet eşitliği ilkesine dayanan sözleşmeden vazgeçmediklerini söyleyen Hisar, "Her geçen gün yükselen sesimizle sözleşmeye sahip çıkacağız" dedi.

usak-ta-kadinlardan-istanbul-sozlesmesi-eylemi-sozlesmeden-vazgecmiyoruz-888950-1.

'EŞİT VE ÖZGÜR TOPLUM TALEBİMİZDEN KORKUYORLAR'

"İstanbul Sözleşmesinden neden rahatsız oluyorlar?" diye soran Hisar, "Çünkü baskıcı, erkek iktidarları devam etsin istiyorlar. Mağduru değil failleri korumak istiyorlar. Bu yüzden eşit ve özgür toplum talebimizden korkuyorlar" diye konuştu.

Hisar, açıklamasında şunları söyledi: "Kadına, çocuğa yönelik ayrımcılığı ve şiddeti önleyen bir sözleşme ancak ve ancak erkek egemen zihniyeti riske atabilir. Erkek egemen zihniyeti ve onun hayatımızda açtığı tahribatları tolere etmiyoruz! En meşru hakkımız olan 'yaşam hakkı' tek adamın ve aynı zihniyetin siyasal uzantılarının insafına bırakmadık, bırakmayacağız."