Uşak Üniversitesi’nde güz dönemi dersleri bugün itibariyle başladı. Yeni dönemin ilk gününde uzaktan eğitim sistemi çöktü.

Uşak Üniversitesi’nde eğitimin ilk günü sistem çöktü

BİRGÜN EGE

Covid-19 salgını sebebiyle eğitimin uzaktan yapılması kararının verilmesiyle Mart ayında Google Classroom üzerinden eğitime devam eden ve güz dönemiyle beraber kendi sistemini kullanacağını açıklayan Uşak Üniversitesi'nin kurduğu sistem, ilk günden çöktü.

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş’ın akademik yılı açılış mesajında, “Sizlerin bu dönemdeki hedefleriniz ve ideallerinizin başında derslerinizi takip ederek, katılım sağlayarak kendinize yaptığınız yatırımı arttırmak gelmeli. Online eğitimlerin ve fırsatların olduğu bu süreci öğrenmek ve daha iyi olmak için kullanmalısınız. Bizler sizlere verilen eğitimi aksatmadan tamamlayabilmek için alt yapımızla birlikte destek personel sayımızı arttırarak iyileştirmeler yaptık” ifadelerini kullanmasının hemen ardından, üniversitenin uzaktan eğitim sistemi ilk günden çöktü.

Uzaktan eğitim sistemine giriş yapamayan öğrenciler ise duruma tepkili. Üniversite öğrencileri, “Ders başlamış ben hala sayfaya giremiyorum”, “Öyle bir sistem yapmışsınız sürekli hata veriyor hiç bir işlem yapamıyoruz ders bile seçemedik hemen çöküyor yaptığınız sistem Classroom çok daha iyi ve kullanımı kolaydı”, “Online eğitim mağduruyuz bugun başlanması gereken derslerimize giriş sağlayamadık” şeklinde tepkilerini dile getirirken, üniversite yönetiminden herhangi bir açıklama gelmedi.