AKP’li Üsküdar Belediyesi Meclisi’nde bugün ilçe belediyesine ait taşınmazların satımı, alımı ve tahsisi gibi birçok yetki oy çokluğuyla belediye encümenine verildi. CHP’li Meclis üyesi Ayça Mete, "Görevi kötüye kullanma suçudur bu. Geniş kapsamlı yetki verilerek bu meclis işlevsiz hale getirilmiştir" diyerek tepki gösterdi.

Üsküdar Belediyesi Meclisi'nde tepki çeken 'yetki' teklifi

Üsküdar Belediyesi Meclisi’nin ocak ayı toplantısı bugün gerçekleşti. Meclis gündemine ilçe belediyesinin mülkiyetinde bulunan taşınmazlara ilişkin tepki çeken bir teklif geldi.

halktv.com.tr'den Hazal Ocak'ın haberine göre, teklifte söz konusu taşınmazların “alımına, satımına, tahsisine, tahsis şeklinin değiştirilmesine veya tahsisli bir taşınmazın kamu hizmetinde ihtiyaç duyulmaması halinde tahsisinin kaldırılmasına, 3 yıldan fazla kiralanmasına ve süresi 30 yılı geçmemek kaydıyla bunlar üzerinde hak tesisine karar vermesine” gibi yetkiler sıralandı.

Söz konusu taşınmazların Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı’na devri veya ilçe belediyesine ait Üsküdar Belediyesi Personel A.Ş.’nin vergi borçlarına mahsuben maliye hazinesine devir işlemi yapabilme yetkisi de talep edilen teklifte tüm bu yetkiler için belediye encümenine yetki verilmesi istendi. Teklif AKP’li Meclis üyelerinin çoğunlukta olduğu ilgili komisyonda uygun görüldü ancak CHP’li Meclis üyeleri teklife şerh koydu.

Teklif mecliste oylandığı sırada söz alan CHP’li Meclis üyesi Ayça Mete “Olacak iş değil. Bir belediye meclisinin yetkilerinin tamamının belediye encümenine devri hukuksuz bir gündem maddesi. Çoğunluk hegemonyasıyla geçti. Umarım uygulanmaz. Hangi gayrimenkul olduğuna dair bir ada pafta bile yok. Görevi kötüye kullanma suçudur bu. Geniş kapsamlı yetki verilerek bu meclis işlevsiz hale getirilmiştir. Bunun hesabını hukuken de vicdanen de veremezler” diye tepki gösterdi. Teklif CHP’li Meclis üyelerinin ret oyuna karşın oy çokluğuyla kabul edildi.