Üsküdar Belediyesi'nin park alanına konut yaptırmasına mahalleliden tepki

Üsküdar Belediyesi'nin yeşil alan ve park olarak belirlenmiş alana site yaptırması Üsküdar sakinlerinin tepkisini çekti.

Parkta bir araya gelen Üsküdarlılar, "Elysium Serene Kandilli Sitesinin yapımı sırasında yeşil alan ve park olarak belediyeye terk edilmiş olan alana, imar plan değişikliğine itirazlara rağmen özel bir inşaat firması aracılığı ile Haziran 2022 itibariyle konut yapımına başlamıştır," bilgilendirmesini yaptı.

Üsküdarlılar, "İmar plan değişikliğine yapılmış olan itirazlar nedeniyle dava süreci başlamış ve halen devam etmektedir. Düzenlenmiş olan bilirkişi raporu; yeşil alan ve park alanı olarak belediye terk edilmiş olan alanı, konut alanına dönüştüren İmar planı değişikliğini; şehircilik ilkeleri, planlama esasları ve tekniklerine uygunsuz bulmuştur. İstanbul’ da ve özellikle de mahallemizde çok daha fazla park ve yeşil alana ihtiyaç varken, hukuki süreç sonuçlanmadan bu inşaatın başlaması ve parkın yıkılması, biz mahalle sakinleri ve daha da önemlisi gelecek nesillerimiz olan çocuklarımızı, geri dönüşü olmayan zararlarla karşı karşıya bırakmıştır," dedi.

Açıklamada "Hukuki süreç sonuçlanıp imar planı iptal edildiği takdirde, karar beklenmeden başlatılmış bu inşaat sebebiyle, hem yeşil alan tamamen yok olmuş olacak, hem de yapılan konutların yapımı ve yıkımında harcanan maliyet milli servetimizden israf edilmiş olacaktır. Üsküdar Belediye Başkanlığı’nın, bu girişimden geri adım atması ile, bu tehditler ortadan kalkacak ve vatandaşlar rahat bir nefes alacaktır.
Vatandaşlar olarak Üsküdar Belediye Başkanlığı’ndan beklentimiz; İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile organize bir şekilde, yeşil alandaki inşaat çalışmalarına ivedilikle son verdirmesi ve bu alanı, önceki dönemlerdeki taahhütlerine uygun olarak, yeşil alan ve park alanı olarak vatandaşların hizmetine sunmasıdır," ifadeleri kullanıldı.