İstanbul'da Üsküdar’daki Sultan Abdulhamid Han Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 02.30 sıralarında yangın çıktı. Çevre ilçelerden gelen itfaiye ekipleri yangını dört saatte söndürebildi. Hastalar çevredeki diğer hastanelere sevk edildi. İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada, yoğun bakımda tedavi gören bir hastanın yaşamını yitirdiği ifade edildi. Açıklamada, "Çıkan yangında toplam 109 hastamız tedbir amacıyla civardaki hastanelere nakledilmiştir. Bu esnada ağır durumda olan bir yoğun bakım hastamız maalesef vefat etmiştir" denildi.

Üsküdar'da hastane yangını: 1 kişi yaşamını yitirdi
Fotoğraf: AA

İstanbul Üsküdar’da bulunan Sultan Abdulhamid Han Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yangın çıktı. Yangına çevre ilçelerden sevk edilen çok sayıda itfaiye ekibi müdahale etti. Hastanede tedavi gören hastalar çevredeki diğer hastanelere sevk edildi.

Yangın, saat 02.30 sıralarında Selimiye Mahallesi’nde bulunan Sultan Abdulhamit Han Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin altıncı katında bulunan ameliyathane kısmında henüz bilinmeyen bir nedenle çıktı. Hastaneden dumanların yükseldiğini fark eden görevliler itfaiyeye haber verdi.

Haber verilmesi üzerine hastaneye çevre ilçelerden çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ederken hastanede tedavi gören hastalar hastanenin bahçesine çıkarıldı. Buradan ambulanslara alınan hastalar çevrede bulunan diğer hastanelere sevk edildi.

uskudar-da-hastane-yangini-dort-saatte-sonduruldu-1141880-1.

Yangın, itfaiye ekiplerinin yaklaşık 4 saat süren çalışmaları sonucu tamamen söndürüldü.

Hastanede yatan hastalardan biri, “Biz uyuyorduk, kattaki hemşireler ve hasta bakıcılar bize hemen boşaltmamızı söylediler. Bu arada tabii hemen pencereye çıktım baktım ki kıvılcımlar atıyor dışarıya. Karşımda da yaşlı bir amca vardı hemen onun fişlerini çektim ve sedyeyle dışarı çıkardım. Sonra görevliler ve itfaiye geldi ve diğer hastaları da tahliye ettiler” şeklinde konuştu.

Yangın ile ilgili incelemeler devam ediyor.

İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA: BİR HASTA YAŞAMINI YİTİRDİ

İstanbul Valiliği tarafındna yapılan açıklamada bir kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Bu gece saat 02.50 sıralarında İstanbul Sultan Abdülhamit Han Eğitim ve Araştırma Hastanesi Cerrahi Bloğunda bilinmeyen bir nedenle ani bir yangın çıkmıştır.

Ameliyathanelerin bulunduğu altıncı katta başlayan yangına, itfaiye ekipleri tarafından hemen müdahale edilmiştir.

İlk etapta Yoğun Bakım Servisi’nde bulunan kritik durumdaki 15 hastamız olmak üzere, diğer servislerde tedavi gören toplam 109 hastamız tedbir amacıyla civardaki hastanelere nakledilmiştir.

Bu esnada ağır durumda olan bir yoğun bakım hastamız maalesef vefat etmiştir.

İtfaiye ekiplerince söndürülen yangına müdahale sırasında dumandan etkilenen 4’ü sağlık, 6’sı itfaiye görevlisi olmak üzere 10 personel tedavi ve gözetim altına alınmıştır.

Konuyla ilgili adli ve idari tahkikat başlatılmıştır.

Vefat eden vatandaşımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz."

(AA-DHA)