Üsküdar'da 32 yaşındaki Elif Güneş, K.G. isimli erkek tarafından otomobilin içinde silahla vurularak öldürüldü. K.G.'nin kaçmasına ve saklanmasına yardım ettikleri tespit edilen 3 kişi tutuklandı.

Üsküdar'da kadın cinayeti: Otomobilin içinde silahla öldürüp hastane önüne bıraktı

Ayrılmalarına rağmen Elif Güneş'i taciz eden K.G. geçtiğimiz cumartesi günü 'son kez görüşelim sana anlatacaklarım var' dedi. Güneş de başına bir şey gelir korkusuyla arkadaşlarını yanına alarak görüşme teklifini kabul etti.

Kadıköy'deki buluşmada K.G., Elif Güneş'i de yanına alarak otomobille uzaklaştı. Üsküdar'a gelen K.G. ile Elif Güneş otomobil içinde tartışmaya başladı. K.G. isimli erkek, Güneş'i silahla vurarak öldürdü. K.G. daha sonra Güneş'i hastaneye bırakarak kaçtı.

Olayla ilgili K.G.'nin kaçmasına ve saklanmasına yardım eden çeşitli suçlardan sabıkası bulunan A.A., A.D., Y.O. ve S.Ç. gözaltına alındı. S.Ç'nin evinde yapılan aramada tabanca ile kovan ele geçirildi.

Dört şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından Anadolu Adalet Sarayı'na getirildi.

Savcılıktaki ifadelerinin ardından A.A, A.D, Y.O. ve S.Ç, "suçluyu kayırma", "suç delillerini yok etme" ve "suçu gizleme veya değiştirme" suçlarından tutuklanmaları talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

Mahkeme, A.D, Y.O. ve S.Ç hakkında üzerine atılı suçlardan tutuklanmasına, diğer şüpheli A.A'nın ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verdi.

'EVLENECEKSİN' DİYEREK ZORLUYOR'

Hayatını kaybeden 32 yaşındaki Elif Güneş memleketi Diyarbakır'da toprağa verildi.

Olayla ilgili konuşan akrabası Adil Aslan, "İstemeye gelmişler abisi de kabul etmemişti, 'kardeşime uygun değilsin' diye. Sonra bir soğukluk girdi aralarına 2 ay önce de ayrılmışlardı. Cumartesi günü 2 kız arkadaşıyla Kadıköy'e gidiyor son kez görüşelim diye. Burada kız arkadaşlarını arabadan indirip Elif ile uzaklaşıyorlar. 'Benimle evleneceksin' diyor. Elif de kabul etmeyince tartışma yaşanıyor. Belinden çıkardığı silahla 3 el ateş ederek öldürüyor. Hastaneye bırakıp kaçıyor "diye konuştu.

Cinayeti işlediği belirlenen K.G'nin yakalanması için çalışmalar sürüyor.

DHA-AA