Eğitim Sen, Üsküdar MEM’in, bakanlığın pandemi sonrası okullar özelinde yaptığı uyarıları yok saydığına ilişkin bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamada, “Öğretmenler, seminer adı altında ne olduğu belli olmayan uygulamalara ve yetki verilmemiş veri tabanı kullanmaya zorlanamazlar” denildi

Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koronavirüs pandemisini tanımıyor

Eğitim Sen İstanbul 2 No’lu Şube Yürütme Kurulu, Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün, 13-30 Nisan tarihleri arasında yapmayı planladığı “Mesleki Gelişim İçin Çevrim İçiyiz” çalışmasının kayıtlarının MEB’in uyarılarına rağmen başlaması üzerine bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Bakanlığın salgın günlerine ilişkin açıkladığı takvimin yok sayıldığına değinilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Bakanlığın salgın günlerine ilişkin açıkladığı takvimi ve daha sonrasında ise canlı sınıf uygulamasına ilişkin açıklamasını yok sayarak, uyarılarını dikkate almamaktadır. Eğitim öğretim normal takviminde devam ediyormuş, ara tatil dönemi bizzat bakanlık eliyle öne alınmamış gibi davranan Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nü, bakanlığın güncellemelerini takip etmeye, daha fazla soruna yol açacak uygulamalarını geri çekmeye çağırıyoruz.”

KANUNSUZ EMİR VERMEKTEN SORUMLULAR

“Mesleki Gelişim İçin Çevrim İçiyiz” gibi bir çalışmaya kaynak aktarmak, doğru bir tercih olmadığı gibi, ortada duran esas sorunların üstünü örtmekten başka bir işlevi olmayacaktır” denilen açıklamada, şu aktarımlarda bulunuldu:

“Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ilgilenmesi gereken, çözüme kavuşturması gereken konular dururken; 13-30 Nisan tarihleri arasında yapmayı planladığı “Mesleki Gelişim İçin Çevrim İçiyiz” gibi bir çalışmayı neden öncelikli olarak gördüğü, üç haftalık süreye yayarak neyi amaçladığı, geçtiğimiz bu zorlu günlerde açıklanması gereken bir durumdur. Kamu emekçilerinden süreçle ilgili hiçbir tedbir almadan, olağanüstü bir sürece uygun hareket etmelerini isteyenlerin; kendi programlarını olağan sürecin içindeymiş gibi dayatmalarını kabul etmek mümkün değildir. “Mesleki Gelişim İçin Çevrim İçiyiz” gibi bir çalışmaya kaynak aktarmak, doğru bir tercih olmadığı gibi, ortada duran esas sorunların üstünü örtmekten başka bir işlevi olmayacaktır. Yetkilileri, eğitim emekçilerini başta meslek dışı yapılan görevlendirmelerden uzak durmaya, ilgili mevzuata uygun hareket etmeye bir kez daha çağırıyoruz. Uzaktan eğitimde bakanlığın ön gördüğü veri tabanı dışında, öğrencilerin ve öğretmenlerin güvenliği nedeniyle başka bir veri tabanı dayatmasına gidilmemelidir. Mesleki seminer çalışması; merkezi, tanımlı ve sürelidir. Bunun dışında öğretmenler, seminer adı altında ne olduğu belli olmayan uygulamalara ve yetki verilmemiş veri tabanı kullanmaya zorlanamazlar. Dayatmada bulunan ve yol verenler kanunsuz emir vermekten sorumlu olacaklardır.”