Sakarya'da müridinin 12 yaşındaki kızına cinsel istismarda bulunduğu için 10 yıl 5 ay hapis cezası alan Uşşaki Şeyhi Eyüp Fatih Şağban'a başka bir çocuğa istismardan yeni dava açıldı.

Uşşaki Şeyhi Eyüp Fatih Şağban'a bir çocuğa istismar davası daha

12 yaşındaki çocuğu istismardan 10 yıl 5 ay hapis cezası alan Uşşaki tarikatının şeyhi Eyüp Fatih Şağban'a bir çocuğa istismar davası daha açıldı. Halktv.com.tr yazarı İsmail Saymaz’ın aktardığına göre; Sağban’a bu kez baldızının 11 yaşındaki çocuğunu istismar etmekten dava açıldı.

Şağban’ın bir başka kız çocuğunu istismardan yargılandığını belirten Saymaz, “Bu kez mağdur çocuk, Şağban'ın baldızının kızı! İstismarın adresi yine Akyazı'daki dergah... Sakarya Cumhuriyet Başasavcılığı'nın iddianamesinde Şağban, iki yıl önce dergaha gelen ve o tarihte 11 yaşında olan H.'yi istismardan suçlanıyor” dedi.

H., verdiği ifadede Eyüp Fatih Şağban'ın kendisini istismar ettiğini anlatırken; Saymaz, açılan dava hakkında şunları aktardı:

“İfadeye katılan adli görüşmeci, beyanların tutarlı ve güvenilir olduğunu kaydetti. Şağban hakkında 12 yaşından küçük çocuğun cinsel istismarı suçundan beş yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle Sakarya 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. İlk duruşma, 17 Mart'ta görülecek.”