Dostlar Tiyatrosu'nun kurucusu, usta oyuncu Genco Erkal, yeni yılı İmparator oyunuyla karşılıyor.

Usta oyuncu Genco Erkal'dan yeni oyun: İmparator
Fotoğraf: AA

Sahnelediği her oyunla, canlandırdığı her karakterle devleşen usta oyuncu Genco Erkal; gerek ismi, gerekse içeriğiyle dikkat çeken “İMPARATOR” ile izleyiciyi büyülerken, bir yandan da gerçeklerle yüzleştiriyor.

60 küsur yıllık sanat hayatında hafızalardan silinmeyecek performanslar sergilemiş olan usta oyuncu, “İMPARATOR” adlı oyunda, İstihbarat Bakanı’ndan, İmparator’un valesine 6 farklı karakterle karşımıza çıkıyor.

DOSTLAR TİYATROSU tarafından sahneye hazırlanan, AYSA TİYATRO tarafından organizasyonu gerçekleştirilen oyun, 26 OCAK PERŞEMBE AKŞAMI 20.30’DA MECİDİYEKÖY TRUMP GÖSTERİ MERKEZİ’NDE PRÖMİYER YAPIYOR!

DOSTLAR TİYATROSU’NUN yeni oyunu, Ryszard Kapuscinski’nin dilimize “Afrika Aslanı” adıyla çevrilen kitabından Colin Teevan’ın uyarladığı “İMPARATOR”, Etiyopya İmparatoru Haile Selassie’nin 44 yıl süren saltanatını ve sonunu anlatıyor.

Haile Selassie’nin tahttan indirilmesi ve monarşinin sona ermesiyle dramatik ve büyüleyici bir imparator ve ölmekte olan bir rejimin son anlarına dair unutulmaz bir oyun seyirciyi bekliyor. Diktatör ve Saray yaşamı, saray hizmetkârları tarafından, onların gözüyle anlatılıyor.

Oyunu dilimize çeviren ve dramaturjisini yapan GENCO ERKAL, aynı zamanda yönetiyor. Sahnede kendisine Enes Sarı eşlik ediyor. Giysi tasarımı Özlem Kaya, müzik Nazım Çınar imzasını taşıyor. Afiş tasarımı Tülay Ulukılıç ve Uğurcan Ataoğlu’na, Işık tasarım Hakan Özipek’e ait.

genco-erkal-dan-yeni-oyun-imparator-1111493-1.

***

Oyun 2023 OCAK ayı içerisinde:

26 OCAK Perşembe saat 20.30’da Mecidiyeköy Trump Gösteri Merkezi’nde(prömiyer),

28 OCAK Cumartesi saat 20.30’da Kadıköy Halk Eğitim Merkezi’nde,

30 OCAK Pazartesi saat 20.30’da Caddebostan CKM’de sahnelenecektir.

“İMPARATOR”, İSTANBUL’DAN sonra en yakın zamanda ANKARA ve İZMİR’DE, ardından tüm TÜRKİYE’DE seyircisini selamlayacak.