Uluslararası Emmy Ödülleri'nde En İyi Erkek Oyuncu ödülünün sahibi olan Haluk Bilginer, İngiliz yapımı Alex Rider dizisinde başrolde yer alacak

Usta oyuncu Haluk Bilginer İngiliz dizisinde başrol oldu

KÜLTÜR SANAT SERVİSİ

Ünlü oyuncu Haluk Bilginer, İngiliz yapımı ‘Alex Rider’ın başrolunde yer alacak.

Yazar Anthony Horowitz’in aynı isimli kitabından uyarlanan ve Eleventh Hour Films yapımcılığıyla çekilen dizi Sony Pictures Television tarafından dünya çapında 100 farklı bölgeye satıldı. Türkiye’de ise D-Smart’ta gösterilecek. Dizinin Türkiye’de yayın tarihine ilişkin bir açıklama yapılmazken 4 Haziran'dan itibaren Amazon Prime Video'yu İngiltere'de yayınlayacağını açıkladı.

Dizide Haluk Bilginer, kötü adam Dr. Hugo Greif’i canlandıracak. Çekimleri İngiltere ve Romanya’da gerçekleşen, genç bir ajanın hikayesini anlatan dizi 8 bölümden oluşuyor.

Dizi için yönetmen koltuğunda ise Andreas Prochaska ile Christopher Smith oturuyor.

Sony Pictures Television’ın Uluslararası Yapım Başkanı Wayne Garvie şunları söyledi: “Bu eşsiz yolculuğa başladığımızda amacımız Anthony Horowitz’in romanlarının hakkını vererek heyecan verici aksiyon sahneleri, gerilimi ve harika oyunculuklarıyla birinci sınıf bir drama yaratmaktı. Eleventh Hour Films tam da bunu teslim etti. ”

DİZİNİN HİKÂYESİ

14 yaşındaki Alex Rider’ın dünyası, amcasının şüpheli ölümüyle altüst olur. Alex sadece birkaç gün içinde bir öğrenciden gizli servise hizmet eden bir ajana dönüşür. Üstelik seçme şansı da yoktur. Acımasız komando eğitimlerine katılmak ve başkalarının onun için çizdiği kadere razı olmak, özel tasarım silahlarıyla birlikte ilk görevine gitmek zorundadır.