Ülkemiz olağanüstü güzelliklerden biraz daha ötede şahane bir yılı geride bırakmanın haklı gururunu yaşıyor. Sayılmayacak kadar çok faydalı işlerin bir arada ve üst üste yığılarak yapılması ülke kalkınmasının en göz çıkaran örneklerini oluşturuyor. Tabii ki görmeyen gözler için bu gelişmeler hiçbir şey ifade etmiyor olabilir.

Biz milletçe bardağın dolu tarafını görmek durumundayız:

-Tek devlet, tek vatan, tek bayrak, tek bardak!

Lütfen dikkat ediniz, dolu olan bardağa bakacaksınız!

Zaten milletimiz boş bardaklara bakmayı çoktan bıraktı.

2016 yılı milletçe büyük zaferlere imza attığımız bir sene oldu.

Yaz mevsiminin ortasında bir darbe yapıldı ama demokrasi kazandı. Darbe atlatmış değil, darbeye yapmış bir demokrasimiz oldu.

Yeni yıl kutlamalarının başında bu “karşı darbe” gelmelidir. Hep bir ağızdan haykırmalıyız:

»Darbeye, “karşı darbe” ile mukabele ederek demokrasiyi tesis edenler, geliştirenler, yeni ufuklara doğru yelken açanlar yeni yılınız kutlu olsun!

»Dolar karşısında yılsonuna doğru büyük bir değer kazanan, halkın sevgilisi haline gelen Türk Lirası yeni yılın kutlu olsun!

»Az olduğu baştan kabul edilip “candan” verilen 1.404 liraya talim edecek asgari ücretliler yeni yılınız kutlu olsun!

»Emek hareketinin artık gereksizliğini kabul ederek, kendilerini yemek hareketlerine veren tüm lezzetçilerin yeni yılı kutlu olsun!

»Milli birlik ve beraberlik ruhuna yeniden kavuşan ve hep birlikte 6.5 milyon oy almış 3. büyük partinin parlamentodan kovulması için gecesini gündüzüne kadar tüm partilerimizin yeni yılı kutlu olsun!

»Çok partili demokrasiden az partili demokrasiye geçiş hazırlıklarını sürdüren tüm komisyonlarımızın yeni yılı kutlu olsun.

»Bütün yıl bıkmadan usanmadan Ankara’ya gelerek parlamentonun yükünü hafifleten, demokrasimizin yeni vazgeçilmez temel unsurları muhtarlarımızın yeni yılı kutlu olsun!

»Dünyanın en gelişmiş özgürlüklerine sahip ülkemizin, Edirne’den Ardahan’a Kandıra’dan Diyarbakır’a kadar bütün hapishanelerinde yatmış, yatmakta ve yatacak olanların yeni yılları kutlu olsun!

»Ülkemizde sanki demokrasi yokmuş gibi bir izlenim vermek için olmadık sudan gerekçelerle kendilerini tutuklatıp hapse attıran HDP’li eş başkanlar, eş belediye başkanları, tek tek milletvekilleri, üyeleri, il, ilçe, belde yöneticileri sizlerin de yeni yılınız kutlu olsun!

»Mardinli bilgi siyasetçi Mardin Belediye Başkanı Sayın Ahmet Türk, 1960-1971-1980-1990 ve 2000’lerde yapılan her müdahalede içeri alınma şerefine nail oldunuz. Eğer bu sefer yaşınıza hürmeten kenara ayrılsaydınız, hakkınızda “acaba?” soruları oluşabilirdi. Ayrıcalık görmedeniz. Her baskı döneminde aksatmadan cezaevlerinde yerinizi aldınız. Bugün de öyle. Ülkemizin negatif istikrarının değerli bir göstergesi oldunuz. Sizi de yeni yılınız kutlu olsun!

»Türkiye’nin otoriterleşme dönemlerinin başında iktidarlardan yana olup, sonunda ise muhalefet saflarında yerini alarak, cezaevlerine giren değerli kadın gazeteci Nazlı Ilıcak, yeni yılınız kutlu olsun!

ustun-basarilar-ulkesindeyiz-yeni-yiliniz-kutlu-olsun-227895-1.»Her dönemde askeri vesayet karşısında yen alan bunu da açık açık yazarak hedef haline gelen değerli gazeteci yazar Ahmet Altan, 27 Nisan 2007 E-Muhtıra zamanında dönemin başbakanından önce ortaya çıkmıştı. Hükümet saygı, sevgi sarmalında dolanırken darbeye karşı dik duruşun örneğini veren Ahmet Altan ve kardeşi Mehmet Altan’ın yeni yılı kutlu olsun!

»Haklarında açılan davalardan zaman bulup da gazete çıkartan genç gazetecilerin yeni yılı kutlu olsun!

Ve ünlü-ünsüz, köşe yazarı, yönetici, muhabir gazeteci arkadaşlarımız. 28 Aralık 2016 Çarşamba günü Osman Kavala’nın “DEPO” adlı sanat kültür merkezinde “Biz Dışarıdaki Gazeteciler” olarak toplandık.

Sizlere mektup almak ve yazmak yasak olduğundan hepinize birden toplu bir duruş sergileyerek dedik ki:

»Yeni yılınız kutlu olsun!