Antalya’da son iki yılda 274 çocuğun doğum yapmasına tepkiler sürüyor. Antalya Tabip Odası, doğum sonrasında tutulan kayıtların kendilerine de iletilmesini talep etti. Doğum yapan çocuklardan M. ise şöyle dedi: “Benim yaşımdaki kız çocukları sakın bu hataya düşmesin”.

Utanç listesini verin

HÜSEYİN ŞİMŞEK

BirGün’ün gündeme getirdiği Antalya’da son iki yılda 274 çocuğun doğum yapmasına tepkiler sürüyor. 274 kız çocuğunun doğum yaptığına ilişkin haberimizin ardından Antalya Tabip Odası da çeşitli girişimlerde bulundu. İlk olarak Kepez Devlet Hastanesi Başhekimliği ile irtibata geçen Antalya Tabip Odası yetkilileri, olaya ilişkin kayıtları sordu. Yeterli bilgi alamayan Tabip Odası Yönetimi, daha sonra Antalya İl Sağlık Müdürlüğü’ne başvuruda bulundu. Oda yetkilileri ayrıca doğum sonrasında tutulan kayıtların kendilerine de iletilmesini talep etti.

Antalya Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nursel Şahin, “Bu durum kesinlikle kabul edilip sessiz kalacağımız bir durum değildir. Bizim için 18 yaşının altındaki herkes çocuktur. Ailenin rızasının olmasının ya da olmamasının da bir önemi yok. İl Sağlık Müdürlüğü’nden kayıtları istedik. Eğer ihmali olan bir kamu görevlisi varsa bu yolla açığa çıkarılmasını umuyoruz” diye konuştu.

KİMSE BU HATAYA DÜŞMESİN

Antalya’da son iki yılda doğum yapan 274 kız çocuğu arasında bulunan 16 yaşındaki M., BirGün’e yaşadıklarını anlattı. 2019 yılı içerisinde Antalya Kepez Devlet Hastanesi’nde doğum yapan M., yaşıtlarına da ‘asla küçük yaştayken biriyle evlenmeye çalışmayın’ dedi. M.’nin gazetemize yaptığı açıklamalar şu şekilde: “15 yaşımda kendi isteğimle 19 yaşındaki F.’ye kaçtım. Bu olay gerçekleşirken, ailem izin vermedi. Zaten o yüzden kaçtım. O zamanlar boş mevzulara kapıldım. Sevdiğimi zannettim. O zaman bunun boş bir durum olduğunu bilmiyordum. Daha sonra farkına vardım. Kaçtığım çocuk, kötü biri çıktı. Üzerime başka birini daha kaçırdı. Şu an Antalya’da anne ve babamın yanındayım. Ben de hamile kaldım bu süreçte. Gebe kaldığımı öğrendiğimde hiç iyi hissetmedim. Çünkü yaşım küçük… Bebeğimi tek başıma büyüteceğim. Benim yaşımdaki kız çocukları sakın bu hataya düşmesinler. Ben düştüm, Allah bir daha kimseyi düşürmesin bu hataya.”