AKP iktidarının felaket sonrası skandalları bitmiyor. Son açıklama Urfa’dan geldi. 16 kişinin selde öldüğü kentin belediye başkanı "Hiç sorumluluğum yok" dedi.

Utanmazlık abidesi gibi

Maraş merkezli depremlerin ardından Adıyaman ve Urfa’da yaşanan sel felaketinin üzerinden 4 gün geçmesine karşın sele kapılan yurttaşlardan günlerdir haber alınamıyor. 18 kişinin yaşamını yitirdiği, 4 kişinin ise kabolduğu selin ardından devam eden sağanak yağışa karşı yurttaşlar yardım bekliyor.


Adıyaman'ın Tut ilçesinde, 2 kişinin yaşamını yitirdiği sel felaketinde sulara kapılarak, kaybolan 2 aylık hamile Fatma Tekdal ile 1,5 yaşındaki kızı Zeynep Zümra Tekdal'ı arama çalışmaları dün de sürdü. Ekipler, kayıp anne ve kızının bulunması için çarşamba sabahı başlattığı arama çalışmalarından şu ana kadar sonuç alamadı. Dün sabah aralarında dalgıç polislerin de bulunduğu 160 kişilik ekip, 25 kilometrelik alanda yeniden arama çalışması başlattı. Dere yatağı kenarı ve sel sularının çekilmesiyle oluşan balçık alanlarda, eğitimli köpeklerin de kullanıldığı aramalar devam etti. Ayrıca Mardin'in Kızıltepe ilçesinde yağışla birlikte debisi yükselen dereye düşen 11 yaşındaki Fatma Sezer için yürütülen arama çalışmaları dün de yapıldı.

TIR PARÇALARI BULUNDU

Urfa-Bozova yolunda sel sularına kapılan TIR şoförü Emin Ergün'ü, bölgede arama çalışmaları devam etti. Atatürk Barajı yakınındaki Yalıntaş Mahallesi'nde jandarma ve su altı dalgıç ekipleri, botlarla aramalarına sürdürürken aramalarda sel sularında savrulan TIR'ın parçalarına ulaşıldığı öğrenildi.

Urfa'da akşam saatleriyle beklenen sağanak için de halk, park halindeki araçlarını battaniye ve bezler ile örterek önlem almaya çalıştı.

MEZARLIKLAR ÇÖKTÜ

Öte yandan Diyarbakır’daki Yeniköy Mezarlığı depremin ardından yaşanan selin etkisiyle zarar gördü. Enkaz altında kalarak hayatını kaybedenlerin mezarları çöktü, obruklar oluşarak mezarın içerisi su doldu.

***

"HİÇBİR SORUMLULUĞUMUZ YOK"

Her sorumsuzluğu kadere bağlayan akıl almaz açıklamalarla yurttaşın acılarıyla dalga geçen iktidar cephesinin skandalları bitmiyor.

Depremin vurduğu Adıyaman ve Urfa’da 18 cana malolan sel felaketinde kayıplar halen aranırken AKP’li Urfa Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, "Belediye olarak herhangi bir sorumluluğunuz olduğunu düşünüyor musunuz?" sorusuna “Kesinlikle hiçbir sorumluluğumuz yok. Bilakis dönemimde buna ilişkin çok güzel işler yapıldı” yanıtını verdi.

Kendi döneminde yaptırdığı ve Erdoğan tarafından açılan Abide Kavşağı'nda çok sayıda kişi ölmüşken Beyazgül’ün sözleri büyük tepkiye yol açtı.

Sosyal medyada tepkilerini dile getirenler "Daha acımız tazeyken adeta yaşıdığımız acıyla dalga geçiliyor" dediler. Sel felaketi sonrası bir skandal açıklama da Tarım Bakanı Vahit Kirişçi'den gelmişti. Kirişçi, "Canımızı aldı ama toprak da suya kavuştu" demişti.

***

ŞEBEKE SUYUNA DİKKAT

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Urfa’ya şebeke suyu verilmeye başlandığını, yapılacak yeni açıklamaya kadar içme suyu olarak kullanılmaması gerektiğini duyurdu. Koca, "Şanlıurfa’ya şebeke suyu verilmeye başlandı. Arıtma tesislerinden geçerek evlere ulaşsa da şebeke suyu, bir süreliğine sadece genel amaçlar için kullanılmaya elverişlidir. Şebeke suyu, yapılacak yeni açıklamaya kadar, içme suyu olarak kullanılmamalıdır" dedi.