10’dan fazla kişinin bir araya gelmemesi gerektiğine dair uyarıları dinlemeyerek vaazlarına devam eden Rahip Gerald O. Glenn, koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdi

Uyarılara rağmen vaazlarına devam papaz Covid-19 yüzünden yaşamını yitirdi

ABD’nin Virginia eyaletinde Protestan bir papaz, koronavirüs önlemlerine rağmen vaaz vermeye devam edeceğini söyledikten sonra Covid-19 yüzünden hayatını kaybetti.

Son yüz yüze ayinini 22 Mart’ta gerçekleştiren Rahip Gerald O. Glenn, 10’dan fazla kişinin bir araya gelmemesi gerektiğine dair uyarılara rağmen Richmond’un Yeni Kurtuluş Evanjelik Kilisesi’nde cemaatini toplamıştı.

New York Post’un aktardığına göre Glenn, “Tanrı'nın bu korkunç virüsten daha büyük olduğuna inanıyorum. Bununla ilgili beni referans gösterebilirsiniz” demişti.

Kilisede 10’dan fazla kişiyi bir araya getirerek güvenlik protokollerini ihlal eden Glenn, “hapiste veya hastanede olmadığı sürece” kilisesini açık tutacağını söylemişti.

WTVR’ye konuşan papazın kızı Mar-Gerie Crawley, babasının başlangıçta semptomları ciddiye almadıklarını çünkü ateşinin çıkmasına neden olan başka bir hastalığının da olduğunu söyledi.

Independent Türkçe, New York Post, WTVR

Fotoğraf Kaynak: Facebook