“Uydurmanın Süreci” temalı söyleşide Seray Şahiner, İsmail Güzelsoy ve Doğu Yücel, Hakan Bıçakcı moderatörlüğünde “uydurma”nın sancılı süreci konuşulacak

‘Uydurmanın Süreci’ Pera’da

Pera Müzesi’nin ve hep kitap’ın hayata geçirdiği Uydurmanın İncelikleri söyleşi dizisi 21 Şubat Çarşamba akşamı 19.00’da Pera Müzesi Oditoryumu’nda başlıyor. Uydurmanın İncelikleri: Kurmaca Üzerine Kişisel Yaklaşımlar kitabında deneyimlerini paylaşan yazarlardan Seray Şahiner, İsmail Güzelsoy ve Doğu Yücel, Hakan Bıçakcı moderatörlüğünde bir araya gelerek “uydurma”nın sancılı sürecini konuşacaklar. Kitapta yer alan yazarların yaklaşım, yöntem ve önerilerine bir adım daha yakından bakma olanağı sunan ve toplam 4 etkinlikten oluşan söyleşiler mart, nisan ve mayıs aylarında da farklı temalarla devam edecek. Yazarlar, söyleşi sonrasında okurlar için kitaplarını da imzalayacaklar. Katılım ücretsiz olduğu etkinlik için yerler sınırlı.

Depresyon hırkaları

Boş ekrana bakmalar, depresyon hırkaları ve buruşturulup atılan kâğıtlar… Filmlerin vazgeçilmez sahnelerine konu olan yazar tıkanması gerçekten kaçınılmaz mıdır? Yazdığımız dosya tam olarak ne zaman biter, kaç taslak yalanıp yutulmuş olmalıdır? Bu çileli süreçte yazarın yanında kimlerin durması en sağlıklı sonucu verir? “Uydurmanın Süreci” temalı ilk söyleşide Seray Şahiner, İsmail Güzelsoy ve Doğu Yücel, Hakan Bıçakcı moderatörlüğünde “uydurma”nın sancılı sürecini konuşacak.

***

UYDURMANIN İNCELİKLERİ HAKKINDA

Hakan Bıçakcı’nın hazırladığı Uydurmanın İncelikleri: Kurmaca Üzerine Kişisel Yaklaşımlar kitabında Başar Başarır, Doğu Yücel, Fuat Sevimay, Hakan Günday, İsmail Güzelsoy, Jale Sancak, Mahir Ünsal Eriş, Mario Levi, Mine Söğüt, Murat Özyaşar, Müge İplikçi, Nermin Yıldırım, Seray Şahiner ve Yavuz Ekinci var. Türkçe edebiyatın güçlü kalemleri bu defa Hakan Bıçakcı’nın hazırladığı soruları yanıtlıyor. Dünya edebiyatından örneklerle, teorik ipuçlarıyla ve en önemlisi yazarların samimi cevaplarıyla farklı bir kitaba dönüşen Uydurmanın İncelikleri, sadece yazmak isteyenler için değil, sevdikleri yazarların çalışma odalarına girip etrafa şöyle bir göz atmak isteyenler için de olağanüstü bir kaynak!