Artvin'de kadınlar, 25 Kadım Kadına Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü'nde basın açıklaması gerçekleştirdi. Yapılan açıklamada, "Uygulanmayan kanunlar nedeniyle her gün kaybettiğimiz kadınların ve çocukların hesabını soracağız" denildi.

"Uygulanmayan kanunlar nedeniyle kaybettiğimiz kadınların hesabını soracağız"

DİLAN ŞAHİNBAŞ

Artvin'de kadınlar, 25 Kasım Kadına Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü'nde bir araya geldi.

Eğitim-Sen Artvin Şubesi'nde buluşan kadınlar, burada basın açıklaması gerçekleştirdi. Özlem Akyürek’in okuduğu basın açıklamasında, kadın haklarının "aile değerlerinin korunması" hükmüne gömüldüğü vurgulandı.

"HESABINI SORAMADIKLARIMIZ ÇIĞ GİBİ BÜYÜYOR"

Dünyada bitmek bilmeyen kadına şiddet ve çocuk istismarının tesadüf olmadığının bilincinde olduklarını ifade eden Akyürek, “Kapitalist, sömürgeci düzenin, tüketim çılgınlığının, savaşların, göçlerin en büyük mağduru elbette önce çocuklar ve kadınlar oluyor. Kadın cinayetleri artarak devam ediyor. Engelleyemediklerimiz, hiç duyamadıklarımız, failinden hesabını soramadıklarımız çığ gibi büyüyor” dedi.

"BİRBİRİMİZİN ÇARESİYİZ"

Aile'nin korunması anlayışının kadın hakları ve toplumsal cinsiyet eşitsizliği kavramıyla ele alınması gerekirken bunun yerine "kadının erkeğine hoşgörülü olması gibi çözümlerin getirildiğini" kaydeden Akyürek, “Kadınlar, erkek egemenliğin yazılı olmayan kültürel kuralları altında ezilmeye, mahkum edilmeye çalışılıyor. İzin vermeyeceğiz. Kadınlara yönelik şiddet ve aile içi şiddetin önlenmesi ve mücadele edilmesine ilişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi, bilinen adıyla İstanbul Sözleşmesi imzalanmasına ve bir yıl süreyle yürürlüğe girmesine rağmen, uygulanmayan kanunlar nedeniyle her gün kaybettiğimiz kadınların ve çocukların hesabını soracağız. Türlü bahanelerle katledilişlerimize razı gelmeyecek dayanışmayı yükselteceğiz” diye konuştu.

Akyürek sözlerini şöyle noktaladı: “Umutluyuz. Her gün daha da çoğalıp bu karanlığı yok edip yerine aydınlık günleri getireceğiz. Daha fazla kayba razı değiliz! Birbirimizin çaresiyiz! Katledilen, kaybettiğimiz tüm kadınlara sözümüz olsun."