Mizah dergisi Uykusuz, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in 'Türkiye'nin açlık sınırı 3 bin 600 ila 4 bin lira arasındadır' açıklamalarını kapağına taşıdı.

Uykusuz, Vedat Bilgin'in 'açlık sınırı' açıklamasını kapağına taşıdı

Haftalık mizah dergisi Uykusuz, bu haftaki kapağında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in açlık sınırı ve enflasyona yönelik açıklamalarına yer verdi.

Derginin kapağında simitle beslenen, açlık sınırında bir martı karikatürü yer aldı.

Kapakta bir martının "Ailecek günde 10 simit yesek bizim bile açlık sınırı 1500 lira" dediği görüldü.

Uykusuz'un kapağı şu şekilde:

VEDAT BİLGİN NE DEMİŞTİ?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, TÜİK'in yüzde 78,62 olarak açıkladığı enflasyon oranına ilişkin yaptığı açıklamada "Enflasyon, tahminlerimizi zorlayarak yüksek çıktı. Bu kadar artış beklemiyorduk. Bunda enerji sektörünün etkisi fazla" demişti.

Ara zam sonrası 5 bin 500 TL olan asgari ücretle ilgili de konuşan Bilgin, "Açlık sınırının 6 bin lira olduğunu kim söylüyor. Sendikalar kendince çalışma yapıyor. Bunlar bilimsel olarak yapılmış çalışmalar değil. Türkiye’deki açlık sınırı 3 bin 600 lira ile 4 bin lira arasındadır. Bazılarının asgari ücrete 3 ayda bir zam yapalım talebi var. Onu yaptığımız zaman etkisinin daha fazla olacağını söyleyebiliriz" ifadelerine yer vermişti.

Türk-İş, 2022 Haziran ayına ilişkin açıkladığı raporda açlık sınırı 6 bin 319 liraya çıktığını belirtmişti.