Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, muhalefetin cumhurbaşkanı adayına ilişkin, "Ana muhalefet itibarıyla Kılıçdaroğlu başta olmak üzere Akşener ve Altılı Masa'da olanlar içerisinde aday kıtlığı yok, bilakis aday bolluğu var" dedi.

Uysal: Altılı Masa'da olanlar içerisinde aday kıtlığı yok, bilakis aday bolluğu var

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, partisinin 14’üncü İl Olağan Kongresi için geldiği Aydın’da Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nu makamında ziyaret etti. Uysal’ı Çerçioğlu, CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül ve CHP İl Başkanı Ali Çankır karşıladı.

Çerçioğlu, Uysal’ın ziyaretinden memnuniyet duyduğunu dile getirdi. Gültekin Uysal da konuşmasında, Türkiye'nin tarihi kavşağa doğru yaklaştığını söyledi.

DHA'da yer alan habere göre, toplumların ve milletlerin zaman zaman buhran dönemleri olabildiğini dile getiren Uysal, "Bu, içinde bulunduğumuz adı konmamış bu buhran döneminin de bir muhasebesini yapacağımız bir kavşaktır. Yüzde 65 civarında bu çarpık düzene itirazı olan vatandaşımız var. Amacımız, bu vatandaşları sandıkta azami düzeyde mobilize ederek sonuca yansıtmak ve bu ülkenin üzerindeki bu örtüyü kaldırabilmektir" dedi.

"ADAY BOLLUĞU VAR"

"Bu açıdan da her noktada milletin sesi olmayan, bulduğumuz her seçimde milletin ıstırabını dillendirmeye de arkadaşlarımız Altılı Masa içerisinde gayret gösteriyor" diyen Uysal, şöyle devam etti:

"Altılı Masa'nın ortak iradeyle göstereceği adayın her şart altında kazanacağı fikrimiz var. Burada hem tarihsel kimliği itibarıyla hem bugün ana muhalefet itibarıyla Kılıçdaroğlu başta olmak üzere Akşener ve Altılı Masa'da olanlar içerisinde aday kıtlığı yok, bilakis aday bolluğu var."