CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun "Kadınların giyim kuşamını siyasetin tekelinden çıkartıyoruz. Kanun teklifini yarın TBMM'ye sunacağız" açıklamasına destek veren Demokrat Parti lideri Uysal, "AKP Genel Başkanı Erdoğan istiyor ki CHP başörtüsüne itiraz etsin ki seçimlerde kendisi suistimal edebilsin, ‘ben gidersem özgürlükler kısıtlanır’ diye propaganda yapabilsin. Kılıçdaroğlu, bu teklifi ile şimdi Akp’nin elinden bu argümanı aldı!" dedi.

Gültekin Uysal'dan Kılıçdaroğlu'nun çağrısına destek: "AKP’nin elinden bu argümanı aldı"

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başörtüsü konusuna ilişkin yaptığı açıklamalar ve konuya ilişkin verecekleri kanun teklifine destek verdi.

Sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunarak, "Erdoğan istiyor ki CHP Başörtüsüne itiraz etsin ki seçimlerde kendisi suistimal edebilsin" ifadelerini kullanan Uysal, Kılıçdaroğlu'nun kanun teklifi vereceklerini açıklamasıyla AKP'nin elinden bu argümanı aldığı değerlendirmesinde bulundu.

Uysal, şu ifadeleri kullandı: "Akp Genel Başkanı Erdoğan istiyor ki CHP Başörtüsüne itiraz etsin ki seçimlerde kendisi suistimal edebilsin, ‘ben gidersem özgürlükler kısıtlanır’ diye propaganda yapabilsin! Chp Genel Başkanı Sn. Kılıçdaroğlu, bu teklifi ile şimdi Akp’nin elinden bu argümanı aldı!"

Kılıçdaroğlu, dün (3 Ekim) sosyal medya hesabından paylaştığı videoda başörtüsü konusuna ilişkin yaptığı açıklamada, "Kadınların giyim kuşamını siyasetin tekelinden çıkartıyoruz. Yarın itibariyle bu yarayı sonsuza kadar kapatacak adımı atıyoruz. Kanun teklifimizi, grup toplantısından hemen sonra, TBMM'ye sunacağız" ifadelerini kullanmıştı.