BirGün yazarı Timur Soykan, İsveç'in kırmızı bültenle aradığı 'Kürt Tilkisi' lakaplı uyuşturucu kaçakçısı Rawa Majid'in Türkiye'de 250 bin dolar verip villa alarak vatandaş olduğunu ortaya çıkardı. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nün haberi yalanlaması üzerine Timur Soykan açıklama yaparak, "Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, AKP iktidarının her zamanki yalandan yalanlama yöntemini uyguluyor" dedi.

'Uyuşturucu baronuna vatandaşlık verilmesi' yalanlandı, Soykan yanıt verdi: Yalandan yalanlama

BirGün yazarı Timur Soykan, İsveç'te ‘uyuşturucu kaçakçılığı ve cinayete teşebbüs’ suçlamasıyla aranan ve hakkında kırmızı bülten çıkarılan Rawa Majid'in Türkiye'den vatandaşlık aldığını ve İstanbul'a yerleştiğini ortaya çıkardı.

Söz konusu haberi yalanlayan Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'ne Timur Soykan'dan yanıt geldi.

'Yalandan yalanlama' yönteminin uygulandığını söyleyen Soykan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, AKP iktidarının her zamanki yalandan yalanlama yöntemini uyguluyor. Haberde zaten anlattık; suç örgütü lideri Rawa Majid (yani onların açıklamasındaki R.M) adıyla değil Miran Othman adıyla başvurdu ve vatandaş yapıldı" ifadelerine yer verdi.