DEÜ Hastanesinde sendikal faaliyetleri sebebiyle hukuksuz şekilde görevden uzaklaştırılan SES İşyeri Temsilci Günseli Uğur ve Arzu Sert görevlerine geri döndü.

Uzaklaştırılan hemşireler görevlerine döndü

BİRGÜN EGE

İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi’nde 5 Mart’ta pandemi döneminde hayatını kaybeden sağlık emekçilerini andığı için görevden uzaklaştırılan SES İşyeri Temsilci Günseli Uğur ve Arzu Sert, rektörlük kararıyla yaklaşık 6 ay sonra görevlerine geri döndü.

Bu süreçte görevden uzaklaştırılan Arzu Sert’in, ücretinin 3’te 2’sinin ödenmesine devam edilmesi gerektiği halde, Sert’e yapılan maaş ödemesi dahi geri istendiği ve bugüne kadar hiçbir ödeme yapılmadığı öğrenildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan SES İzmir Şubesi Avukatı Hasan Hüseyin Evin, “Dokuz Eylül Üniversitesi Yönetimi hukuk tanımazlıkta sınırları fazlasıyla aşmış durumda, her türlü işlemlerinde tam bir keyfilik ve iş bilmezlik var. Sendikaları ehlileştirme girişimlerinin aracı olarak bu tür baskı ve hukuk dışı uygulamalarda ısrarcılar. Ancak unutulmamalı ki pek çok bedel ödeyerek bugünlere gelen sendikalar mücadeleden vazgeçmeyecek. SES, güdümlü sendika olmayacak. Sendikal haklara yönelen bu ve benzeri saldırılar ve mobbing niteliğindeki hukuksuz uygulamalar sonlanıncaya ve sorumlular hesap verinceye kadar mücadelemiz devam edecektir” dedi.