Samsun'da uzaklaştırma kararından bir gün sonra boşanma aşamasında olduğu Gülbahar Kaya'yı, 10 yerinden bıçaklayıp öldüren Baki Kaya ve annesi Zahide Kaya tutuklandı.

Uzaklaştırma kararı biter bitmez Gülbahar'ı öldüren erkek ve annesi tutuklandı

Samsun'da dün boşanma aşamasında Gülbahar Kaya'yı bıçaklayarak katleden Baki Kaya ve ona yardım ettiği söylenen annesi Zahide Kaya tutuklandı.

Baki Kaya, Gülbahar Kaya'ya şiddet uyguladığı gerekçesiyle 1 aylık uzaklaştırma cezası aldı. Cezanın sona ermesinden bir gün sonra Kaya, koronavirüs testi pozitif çıktığı için karantinada olan Gülbahar Kaya’nın yaşadığı eve gitti. Baki Kaya, 10 bıçak darbesi ile yaralayıp, kaçtı.

OTOPSİ YAPILACAK

Kavak Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Gülbahar Kaya, hayatını kaybetti. Gülbahar Kaya'nın cansız bedeni otopsisi yapılmak üzere Eğitim Araştırma Hastanesi Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı. Olayın ardından kaçan Baki Kaya ile annesi Zahide Kaya yakalanarak gözaltına alındı.

Baki Kaya ve ona yardım ettiği öne sürülen annesi Zahide Kaya emniyetteki sorgularının ardından sevk edildikleri adliyede çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Cezaevine götürülmek üzere polis otosuna bindirilirken kendisini görüntüleyen gazetecilere Zahide Kaya, “Ben katil değilim. Oğluma da yardım etmedim. Gelinim kendini öldürttü oğluma' dedi.

AVUKATTAN AÇIKLAMA

Gülbahar Kaya'nın avukatı İlhan Ayrancı, "Aldığı bıçak darbeleri çok derin, iç organlarının parçalanması için bıçağı içinde de hareket ettirmiş. Müvekkilim sürekli eşinin dayağına, küfür ve hakaretlerine maruz kaldığı için daha önce de defalarca şikayetçi olmuştur. Ancak aile birliğinin bozulmaması, çocukların da menfaati için, aile büyüklerinin de araya girmesiyle bu şikayetlerinden vazgeçmiştir. 31 Aralık 2021 ile 31 Ocak 2022 arasında alınan uzaklaştırma kararının sonrasında eşi bu menfur cinayeti işlemiştir" dedi.

''ANNESİ YARDIM ETMİŞ''

Gülbahar Kaya'nın, Baki Kaya tarafından sürekli tehdit aldığını dile getiren Ayrancı, "Müvekkilim Covid olması sebebiyle şikayetlerini karakola telefon açarak bildirmiştir. Uzaklaştırılmasının uzatılmasını talep etmiştir. Ancak karakoldan kendisine oraya giderek imza atması söylenmiş, hastalığı sebebiyle de oraya gitme imkanı olmamıştır. Polisler de gelip imzasını almamışlar. Biz de eşi eğer kapıyı zorlarsa bize aramasını söyledik. Cinayetin işlendiği gün de bizi arayıp eşinin kendisini tehdit ettiğini söyledi. Olay günü kayınvalidesi, ki aynı zamanda halası oluyor, saat 15.00 sularında kapısını çalmış ve torunlarını görmek istediğini söylemiş. Kapıyı açtıktan sonra katil zanlısı da annesinin arkasından gelip kapıyı zorlayarak içeri girmiştir. Müvekkilimiz ise çocuklarının anlatımına göre kayınvalidesi Zahide Kaya oğlunun eline bıçağı vermiş ve oğlu da bu cinayeti işlemiştir" diye konuştu.

Avukat Ayrancı, şüphelinin en ağır cezayı alması için mücadele edeceklerini söyledi.