Üniversitelerde başlayan uzaktan eğitim birçok öğrenciyi mağdur etti. Üniversitesi öğrencisi Kavak, “Bilgisayarım olmadığı için 1 buçuk kilometre yürüyerek amcamın dükkanına gidiyorum. Parası olmayan öğrencinin eşit bir eğitimi alma hakkı yok” dedi

Uzaktan eğitim çilesi sürüyor

MERAL DANYILDIZ

Koronavirüs sebebiyle yüz yüze eğitimin bitmesi üzerine üniversitelerde uzaktan eğitim başladı. Birçok okulda sistem ilk günden çökerken, bazı öğrenciler imkansızlıklardan dolayı derslere giremiyor. YÖK’ün derslere giremeyen öğrencilere çözüm olarak sunduğu ‘okulu dondurabilirsiniz’ kararına ilişkin ise BirGün’e konuşan öğrenciler “Eşit ve özgür bir eğitim almak istiyoruz” dedi.

Anadolu Üniversitesi İletişim Tasarımı ve Yönetimi 2’nci sınıf öğrencisi Veli Kavak, notlara erişiminin çok kısıtlı olduğunun altını çizerek şuan kullandığımız Canvas adlı sisteme, akademisyenler notları ve ders araç gereçlerini yükleyeceklerini ilettiler fakat aradan üç hafta geçmesine rağmen aldığım sekiz dersin sadece iki tanesinde not yüklü” ifadelerini kullandı.

SOĞUKTA ÖDEV YAPMAYA ÇALIŞIYORUM

İntener erişimi olmadığı için günlük 1 buçuk kilometre yürüyerek amcasının dükkanına gitmek zorunda kaldığını belirten Kavak, şöyle konuştu: “Soğuk ve ödevlerimi yapmaya elverişsiz bir ortamda ödevlerimi yapıp, yüklenen notlara çalışmaya çalışıyorum. Bu sistemde parası olmayan bir bireyin eşit bir eğitimi alma hakkı yok.”

SİSTEM ÇÖKTÜ

İstanbul Üniversitesi öğrencilerinin verdiği bilgilere göre ise dün başlayan uzaktan eğitim sistemi çöktü. Sistemde zaman zaman görüntüde ve seste sürekli kesintiler olduğu, bazı öğrencilerin ise hiç giremediği ile belirtildi.

KALMADIKLARI YURDUN PARASI İSTENİYOR

Özel Beyazıt Yüksek Öğrenim Erkek Öğrenci Yurdu, öğrencilerin yurtta kalmamasına rağmen attığı mesajda mart ayı ücretinin tamamının, kalan 3 aylık ücretin ise yüzde 30’unun verilmesini istedi.