Uzayda ilk film çekimi için Rus ekip bugün Rus fırlatma alanından fırlatılacak.

Uzayda ilk film çekimi için Rus ekip yola çıkıyor

Rusya, tarihte ilk kez, uzayda uzun metrajlı bir filmin bir bölümünü çekmek için uzaya bir aktrist ve bir yönetmen gönderecek.

Rus uzay ajansı Roscosmos, 2 kişilik film ekibini yarın bir Soyuz roketiyle Uluslararası Uzay İstasyonu'na (ISS) gönderiyor. Aktrist Yulia Peresild ve yönetmen Klim Shipenko, deneyimli kozmonot Anton Shkaplerov ile birlikte Kazakistan'daki Baykonur Uzay Üssü'nden yerel saatle 18:55'de yola çıkacak.

İstasyona vardıklarında Shipenko ve Peresild , Moskova merkezli film stüdyosu Yellow, Black and White, Rusya'nın Channel One ve ülkenin federal uzay ajansı Roscosmos'un ortak yapımı olan "Challenge " adlı filmin bir bölümünü çekecekler.

Kozmonot Shkaplerov, uzay gemisini yönetirken 4. uzay uçuşunu gerçekleştirecek. Uzay istasyonunda Peresild ve Shipenko, kozmonotların yardımıyla Rusya tarafında 10 gün boyunca çekim yapacaklar. Bu sürenin sonunda ekip istasyondan ayrılacak ve 9 Nisan'da yörüngeye fırlatılan kozmonot Oleg Novitskiy ile birlikte Soyuz MS-18 uzay aracı ile 16 Ekim'de Dünya'ya dönecek.

Filmde oyuncu Peresild, bir kozmonotu kurtarmak için ISS'ye giden bir doktoru oynuyor. Peresild, kendisinin ve Shipenko'nun uzay uçuşu için temel acil durum eğitimi aldıklarını ve işlerini olağan film ekipleri olmadan yapabilmek için düzenleme yaptıklarını söyledi. Örneğin, Peresild kendi makyajını yapacak ve yönetmen çekimin ışık ve ses gibi diğer yönlerini çözecek.

NASA geçen yıl ISS'de bir film çekmek için Cruise ile görüştüğünü duyurmuştı , ancak hiçbir zaman çizelgesi yayınlanmadı. (AJANS BİZİM)