NASA, dünyanın güzelliğini ve harikasını gözlemlemek için yayınladığı Dünya isimli serisiyle 4,5 milyar yıllık bir gezegenin hikayesini anlatıyor Hokkaido’da toz fırtınası Uydular Japonya üzerinde büyük toz birikintileri gözlemlediğinde, tozun tipik olarak Orta Asya’daki çöllerden rüzgar aracılığı ile geldiğini fark etti. 20 Mayıs 2019’da, Terra uydusunda Orta Çözünürlüklü Görüntüleme Spektroradyometresi (MODIS), Hokkaido’nun kuzeyindeki tarım arazilerinden geçen bir tür toz olayının görüntüsünü aldı. […]

Uzaydan çekilen Dünya görüntüleri

NASA, dünyanın güzelliğini ve harikasını gözlemlemek için yayınladığı Dünya isimli serisiyle 4,5 milyar yıllık bir gezegenin hikayesini anlatıyor

Hokkaido’da toz fırtınası

Uydular Japonya üzerinde büyük toz birikintileri gözlemlediğinde, tozun tipik olarak Orta Asya’daki çöllerden rüzgar aracılığı ile geldiğini fark etti. 20 Mayıs 2019’da, Terra uydusunda Orta Çözünürlüklü Görüntüleme Spektroradyometresi (MODIS), Hokkaido’nun kuzeyindeki tarım arazilerinden geçen bir tür toz olayının görüntüsünü aldı.

İravadi Deltası’nın parıltısı

Uluslararası Uzay İstasyonu’ndaki (ISS) bir astronot, geniş bir görüntü sağlamak için kısa bir mercek kullanarak, 160 kilometrelik (100 mil) İravadi nehri deltasını fotoğrafladı. İravadi, Myanmar’daki en büyük nehir ve ülkenin en önemli ulaşım arterlerinden biri.

Kuzey Alberta’da orman yangınları

Kanada’da Alberta – Grande Prairie’nin 450 kilometre kuzeyindeki yerleşim yerinin yakınında çıkan yangın, 69 bin hektarlık alanı küle çevirdi. High Level adlı yerleşim alanı yakınlarında başlayan ve giderek kasabaya yaklaşan bir diğer orman yangınında, High Level-Alta yakınlarında yaşayan insanlara kontrol dışı bir orman yangını tehlikesi nedeniyle evlerini terk etmeleri emredildi.

Kuzey Amerika’nın en derin gölü

Kuzey Kaliforniya kıyı şeridi

Uluslararası Uzay İstasyonu’ndaki bir astronot, ABD Batı Kıyısı yörüngesinde dolaşırken Kuzey Kaliforniya’daki Humboldt İlçesi’nin bu fotoğrafını çekti. Koyu yeşil alanlar ormanları gösteriyor. Daha açık yeşil alanlar ise sulak bölgeler.

Labrador denizinde ilkbahar donması

Kuzey Kutup Denizi’nde buz, her baharda maksimum genişliğe ulaştığında, Grönland’ın kıyı şeridi neredeyse tamamen donmuş deniz suyuyla kaplanır. 

Turkuaz buzul gölleri

Yeni Zelanda’nın Güney Adası’ndaki dört büyük göl, turkuaz rengiyle dikkat çekiyor. Bu doğal renkli uydu görüntüsünde görüldüğü gibi, Pukaki Gölü, Tekapo Gölü, Ohau Gölü ve Benmore Gölü, Wanaka Gölü ve Hawea Gölü’nün güneybatısındaki koyu mavi sulara kıyasla belirgin şekilde açık tonlara sahip.