NASA, dünyanın güzelliğini ve harikasını gözlemlemek için yayınladığı Dünya isimli serisiyle 4,5 milyar yıllık bir gezegenin hikayesini anlatıyor Alaska’da tarihi ısı Haziran 2019’da Alaska’ya kaymış olan üst düzey bir yüksek basınç, şaşırtıcı yoğunlukta bir ısı dalgasını ortaya çıkardı. Alaska’nın birçok yerinde, artan ısıya kalın duman eşlik ediyor. Yıldırım kaynaklı orman yangınları kümeleri, 21 Haziran 2019’dan bu […]

Uzaydan çekilen Dünya görüntüleri

NASA, dünyanın güzelliğini ve harikasını gözlemlemek için yayınladığı Dünya isimli serisiyle 4,5 milyar yıllık bir gezegenin hikayesini anlatıyor

Alaska’da tarihi ısı

Haziran 2019’da Alaska’ya kaymış olan üst düzey bir yüksek basınç, şaşırtıcı yoğunlukta bir ısı dalgasını ortaya çıkardı. Alaska’nın birçok yerinde, artan ısıya kalın duman eşlik ediyor. Yıldırım kaynaklı orman yangınları kümeleri, 21 Haziran 2019’dan bu yana Fairbanks etrafında yanıyor. 

Atmosferik nehir

Haziran ayının sonlarında, güçlü bir atmosferik nehir olayı, sırılsıklam yağmuru Şili’nin güneyine taşıdı ve sadece 48 saat içinde yaklaşık bir ay kadar yağış aldı. Atmosferik nehirler yoğun su buharı taşıyan uzun ve dar koridorlardır.

Deniz, bebek adasını geri aldı

7.7 büyüklüğünde bir deprem Eylül 2013’te Pakistan’ın batısını salladıktan sonra Gwadar liman kenti yakınlarındaki sığ bir koyda oval şekilli bir ada ortaya çıktı. Zalzala Koh olarak adlandırılan ada, dalgalarla ve gelgitlerle zamanlar yok oldu.

Florida kayalıkları

Eyalet topraklarının çoğu, farklı bir akifer sistemine dönüştürülmüş kalın kireçtaşı tortularının üzerinden geçiyor. Florida’nın kara yüzeyinin çoğu, Florida akifer sistemine şekillenen kalın karbonat birikintilerinin üzerine gelir. Bu akifer, karbonat kayaçların yüzey suyu ya da yeraltı suyu tarafından çözülmesiyle zaman içinde karstik bir manzara oluşur.

Grönland’da bir ateş daha

Ağustos 2017’de Sisimiut yakınlarında büyük bir orman yangını gözlemlendi. İki yıl sonra, aynı bölgede bir başka büyük yangın daha meydana geldi. Uydular ilk olarak 10 Temmuz 2019 sabahı yangına ilişkin kanıt tespit etti.

İzlanda sularında fitoplanktonlar

Her yıl Kuzey Atlantik Okyanusu’nda gerçekleşen fitoplanktonlar uzaydan görüntülendi.

Kolyma’nın yıllık tasfiyesi

Yılın yaklaşık sekiz ayı boyunca, Kolyma Nehri birkaç metre derinliğe kadar donar. Haziran ayında çözülmeye başlayan nehir, Arktik Okyanusu’na çok miktarda organik madde taşıyarak suyun kahverengi olmasına neden olur

Mississippi Nehri Deltası’nın uzun görünümü

Nisan 2019’da Meksika Körfezi’nin yörüngesinde dolaşan Uluslararası Uzay İstasyonu’ndaki bir astronot Mississippi Nehri deltasının bu son derece eğik fotoğrafını çekti.