Beşiktaş, Dinamo Kiev karşısında ilk yarısında çok iyi oynadığı, golü de bulduğu karşılaşmanın ikinci yarısında etkisiz kalınca beraberliğe razı oldu

Üzen beraberlik

Vodafone Arena’da ilk Şampiyonlar Ligi maçı... Beşiktaş yıllar sonra devler arenasında sahne alıyor, tribünler hasret kaldıkları Şampiyonlar Ligi Marşı’nı sonunda yuvalarında dinliyor. Rakip neredeyse bizim Çatladıkapıspor ile oynamış olan Dinamo Kiev. Sahiden karşımıza en çok dikilen Avrupa ekibi olan Ukrayna temsilcisi, biraz da ülkedeki siyasi durumdan nemalanarak Şahtar Donetsk’in hâkimiyetine son vermişti. Bakmayın üst üste gelen iki şampiyonluğa, Sovyetler Birliği döneminde Lobanovski önderliğinde milli takımın yarısını oluşturan, Doğu Bloku’nun medar-ı iftiharı aslında eski gücünden çok uzak; mazi de kalplerinde yara.

Derbide 2-0 geriye düştükten sonra ezeli rakibinden puanı koparan Kartal’da teknik direktör Şenol Güneş, kadroda beş değişikliğe gitmiş. Benitez gibi rotasyon meftunlarını geçersek, bu kadarı doğrusu biraz kulağa fazla geliyor. İlk karşılaşmada tapusunun sahibi Benfica’ya muhteşem bir gol atıp beraberliği getiren Talisca sahada. Orta alanda Atiba’nın yanında Tolgay, kanatta ise Adriano dikkat çekiyor. Sağ bekte Galatasaray karşısında etkisiz bir görüntü çizen Gökhan Gönül’ün yerine Beck formayı kapmış. İleride ise Dinamo Kiev’e daha önce bu organizasyonda gol atmış Aboubakar Cenk’in yerine tercih edilmiş. Siyah-beyazlılarda tek hedef var; o da üç puan!

Devler arenasını özlediği her halinden belli olan Beşiktaş hızlı başladı mücadeleye. İlk 15 dakika sağlı sollu ataklarla rakibini sarsmaya çalışan bir boksör gibiydiler. Beck’in akıl dolu pasında Talisca şanssız, savunma başarılıydı. 29’da ev sahibi öndeydi; Quaresma attığı muhteşem frikikle köşede dinlenen örümceği uykusundan etmişti! Vodafone Arena’daki ilk Devler Ligi maçında ilk gol Portekizli sihirbazdan gelmişti. Biraz frene basan Kartal ilk yarının mutlak hâkimiydi.

İkinci devre kontrollü gidiyordu ta ki Tolgay’ın pas hatasına kadar. Garmash’a hayır diyen Fabri, arkadaşının hatasını telafi ediyordu. 61’de Talisca, hemen akabinde Quaresma ikiyi bulamıyordu. Günün iyisi Tosic’in yaptığı gereksiz faulden tabela eşitleniyordu. Oyuna biraz önce giren Tsygankov, 65’te arka direkte kendisini unutturmuştu.

Sezona harika başlayan savunma oyuncusunun bir anlık gafleti iklimi değiştirmişti. Kartal oyundan düşerken, Dinamo Kiev topla daha çok oynamaya başlıyordu. Nitekim 86’da gelişen organize atakta Fabri, Yarmolenko’ya geçit vermemişti. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca bir çuval incir berbat olmuştu.

Grubun en güçsüz takımı Dinamo Kiev’e karşı evde alınan beraberliğin ne anlama geldiğini belki de Vodafone Arena’daki Benfica maçında anlayacağız. Ama bir şey kesinse, o da çok yazık olduğu.