Uzmanlar uyardı: Anne-babalar özel alanlara dikkat etmeli

BirGün/İZMİR

İzmir’de Bayraklı Belediyesi ve Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği (UCİM) arasında imzalanan protokol kapsamında farkındalık etkinliği düzenlendi.

Osmangazi Konferans Salonu'ndaki eğitimde çocuk haklarının korunması, istismarının önlenmesi gibi konularda yapılması gerekenler konuşuldu. Uzmanlar özellikle çocukların fotoğraflarının sosyal mecralarda paylaşılmasının doğru olmadığını belirterek, mahremiyetleri konusunda daha dikkatli olunması gerektiği uyarısında bulundu.

UCİM İzmir koordinatörleri Avukat Candan Tekin Çekiç, "İstismara uğrayan tüm çocuklarımızı sosyal mecralarda paylaşmaktan kaçınalım. Çocuklarımızın bundan zarar görebileceğini düşünmeliyiz. Tanımadıklarımızın kucağına vermeyelim. Mahremiyetleriyle ilgili de anneler ve babalar sosyal medyadaki paylaşımlarına daha dikkat etmeleri gerekiyor" dedi.

Kişisel Gelişim Uzmanı Oben Gülsu, telefon ve tablet gibi dijital ortamlardan çocukların uzak tutulması gerektiğini ifade ederek bu tür dijital cihazların ödül veya ceza olmayacağını belirtti.

Dayanışmaya her zaman açığız

'Çocuk ve Gençlik Kenti' olma yolunda ilerleyen Bayraklı'da geleceğe yatırım yapıldığını ifade eden Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, şöyle konuştu:

"Bayraklı, çocuklarımızın ve gençlerimizin omuzlarında yükselecek. Onlarla birlikte bambaşka bir Bayraklı yaratacağız. Bu kapsamda enerjimizin büyük bölümünü çocuklarımıza ve gençlerimize ayırıyoruz. Onların haklarının korunması, eğitimlerinin sağlanması ve ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için var gücümüzle çalışıyoruz. Ülkemizin kanayan yaralarından çocuk istismarının önlenmesi ve bununla ilgili birlikte mücadele edilmesi gibi birçok konuda da her zaman ailelerimizin, çocuklarımızın yanında olduğumuzu, her konuda dayanışmaya açık olduğumuzu vurguluyoruz" dedi.