Vahdet hedef gösterdi, Mimar Sinan salonu iptal etti!

SERBAY MANSUROĞLU

Mimar Sinan Üniversitesi Rektörlüğü, “Küresel Kapitalizm Karşısında Yerel Kültür ve Halklar: Dünya Küçülürken Büyüyen Sorunlar” uluslararası sempozyumuna salon vermekten vazgeçtiğini duyurdu. Sosyoloji Mezunları Derneği, (SOMED) tarafından bir hafta sonra yapılacak sempozyuma salon tahsisinin iptal sebebi Vahdet gazetesinde yer alan haber olarak gösterildi.

Vahdet gazetesi, “Mimar Sinan’da skandal sempozyum’ başlığıyla duyurduğu haberde “MSGSÜ’de bizzat ülkenin Cumhurbaşkanı olan Erdoğan tarafından “teröre hizmet ettiği” açıklanan Alman Friedrich Ebert Vakfı ile birlikte skandal bir sempozyumun hazırlığı yapılıyor” ifadelerine yer vermişti. Haber üzerine sabah saatlerinde 21-22 Mayıs tarihlerinde Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sedad Hakkı Eldem Oditoryumu’nda yapılacak sempozyumun iptal edildiği duyuruldu.

SOMED: BİLİM BİAT ETMEZ
Sosyoloji Mezunları Derneği tarafından yazılı yapılan açıklamada sempozyum için tahsis edilen salonun iptal edilmesine tepki gösterildi. Üniversitenin bir gazetenin haberine biat etmesinin kabul edilemez olduğu vurgulanarak şu ifadeler kullanıldı: Bilimin ve düşünce özgürlüğünün beşiği olması beklenen bir üniversitenin aldığı bu karar bir kez daha göstermiştir ki, bir üniversite sözde bir gazetenin baskısına boyun eğmiş, kendi kimliğini ayaklar altına almıştır.   “Bilim Biat Etmez” şiarıyla çıktığımız bu yolda konferansımızı belirlenen tarihlerde her ne koşulda olursa olsun yapacağımızı kamuoyu ile paylaşıyoruz. Salon arayışımız devam etmekte olup yeni yerimiz belirlenir belirlenmez kamuoyu ile paylaşılacaktır.