Vaka azalıyor  ölüm artıyor

Berkay SAĞOL

SAĞLIK Bakanlığı’nın tartışmalı verilerine göre, ay başında yüksek seyreden vaka sayısı azalma eğiliminde. Vaka sayıları azalmasına rağmen hayatını kaybedenlerin sayısı düşmezken, birçok şehirde yoğun bakımlar dolu durumda. Ülke genelindeki test sayısındaki düşüş ise dikkat çekici.

Konuya ilişkin BirGün’e konuşan İzmir Tabip Odası Başkanı Lüfti Çamlı, kentte hayatını kaybedenlerin sayısının düşmediğini ve yoğun bakım doluluk oranlarının hâlâ kritik seviyelerde olduğunu dile getirdi.

Çamlı, "İzmir'de son süreçte bir düşüş var, bu doğru” dedi ve ekledi: “Günlük pozitiflik oranı yüzde 20'lere düşmüş durumda. Vaka sayılarında düşüş var ama hala 5 kişiden biri pozitif. Bu hâlâ yüksek bir sayıdır. İnmesi güzel ama burada bu inişin devam edip etmeyeceğini takip etmek gerek.”

HÂLÂ KRİTİK SEVİYELERDE

Çamlı, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Bunun için 2-3 haftaya ihtiyacımız var. Çünkü bazen virüsün seyri dalgalı olabiliyor. Ancak İzmir'de asıl dikkat edilmesi gereken gerçeklik, yoğun bakımlar… Vaka sayıları düşse bile, ölüm sayıları hâlâ azalmadı ve yoğun bakımlardaki doluluk oranı İzmir için kritik seviyelerde."