Sağlık Bakanlığı son 24 saatte 239 kişinin hayatını kaybettiğini, 28 bin 892 kişiye ise koronavirüs tanısı konduğunu açıkladı.

Vaka sayısı 30 bine dayandı, 239 can kaybı...

Sağlık Bakanlığı güncel koronavirüs tablosunu açıkladı. Sağlık Bakanlığı’nın 28 Eylül’e ilişkin koronavirüs verilerine göre; son 24 saat içerisinde yapılan 356 bin 661 yeni testten 28 bin 892'si pozitif çıktı. Virüs nedeniyle 239 kişi daha hayatını kaybetti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, günlük tabloya ilişkin yaptığı açıklamada, "“BU KADAR İNSANIN İÇİNDE GELİP BENİ Mİ BULACAK?” Covid-19 toplam vaka sayısı, bugün 28.892 yeni vakayla, 7 Milyon 95.580’e yükseldi. Testleri pozitif çıkana kadar çoğu insan kendini riskten uzak görüyordu. Maske ve mesafe konusunda dikkatli olup, aşılarımızı mutlaka yaptıralım!" dedi.

'COVİD-19 TOPLAM VAKA SAYISI 7 MİLYON 95 BİN 580'

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "'Bu kadar insanın içinden gelip beni mi bulacak?' Covid-19 toplam vaka sayısı, bugün 28 bin 892 yeni vakayla, 7 Milyon 95 bin 580'e yükseldi. Testleri pozitif çıkana kadar çoğu insan kendini riskten uzak görüyordu. Maske ve mesafe konusunda dikkatli olup, aşılarımızı mutlaka yaptıralım!" dedi.

MAVİ RENKLİ İL SAYISI 13 OLDU

Bakan Koca, yaptığı açıklamanın devamında "Covid-19'a karşı ikinci doz aşı oranımız Bartın ve Giresun'da yüzde 75'in üzerine çıktı. Böylece Mavi il sayımız 13'e ulaştı. Şırnak, Covid-19'a karşı ikinci doz aşı oranını yükselterek haritamızdaki rengini Kırmızdan Turuncuya çevirdi. İkinci doz aşı oranı halen yüzde 55'in altında olan illerimiz Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerimizde. Hepimizin lehine sonuçlar için ikinci doz aşı oranında yarışalım!" ifadelerini kullandı.

'AŞILARIMIZI YAPTILARIM'

Koca, açıklamasında aşı vurgusu yaparak "Salgın şartlarında yaşamaktan hepimiz sıkıldık. Fakat hayatın eski akışına dönme isteği sağlığımız pahasına olmamalı. Maske ve mesafe kuralına uyalım, virüse karşı direnç kazanmak ve toplum bağışıklığını sağlamak için aşılarımızı yaptıralım" dedi.