Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs salgınındaki günlük vaka sayısını 28 bin 351 olarak açıkladı. Koca'nın açıklaması sosyal medyada tepkileri de beraberinde getirdi.

Vaka sayısı açıklandı, yurttaşlar isyan etti: Koca'ya tepkiler çığ gibi!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı’nın ardından yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınına ilişkin çalışmalar hakkında bilgi verdi, son gelişmeleri aktardı.

Yurttaşların ‘talebi’ doğrultusunda günlük olarak açıklanan koronavirüs tablosuna, vaka sayısını da ekleyeceklerini kaydeden Koca, son 24 saatte 28 bin 351 yeni vaka tespit edildiğini bildirdi.

Koca'nın açıklamasına göre, son 24 saatte 168 kişi koronavirüsten hayatını kaybetti, toplam can kaybı 12 bin 840’e yükseldi. Bugün toplam 164 bin 547 test yapılırken, 6 bin 814 yeni hasta tanısı konuldu. Toplam hasta sayısı 467 bin 730 oldu. Bugün iyileşen 3 bin 911 kişiyle birlikte toplam iyileşen toplam hasta sayısı 385 bin 480'e yükseldi. Toplam hastalarda zatürre oranının yüzde 3,4, toplam ağır hasta sayısının ise 4 bin 641 olduğu açıklandı.

BAKAN KOCA'YA BÜYÜK TEPKİ

Aylardır gerçek sayıların gizlendiğine dikkati çeken çok sayıda sosyal medya kullanıcısı ise Bakan Koca’ya tepki gösterdi.

Koca hasta-vaka ayrımının kaldırıldığını ve belirti göstermeyen ama test sonucu pozitif çıkanların da günlük tabloda yer alacağını söyledi.

Bu açıklamaların yapıldığı ilk andan itibaren sosyal medyada Koca'ya tepki yağdı.

Sosyal medya kullanıcılarının tepkilerinden bazıları şöyle: