İktidarın ülkedeki vaka ve ölüm sayılarının bir başarı öyküsü gibi göstermesine tepki gösteren Boston College Biyoloji Bölümü’nden Asistan Profesör Emrah Altındiş “Hangi başarı? Dünya sıralamasında vakalarda 7, ölümlerde 12’nci sıradayız” dedi

Vaka ve ölüm sayılarında üst sıralardayız: ‘Hangi başarıdan söz ediyorsunuz?’

HABER MERKEZİ

Ülkedeki koronavirüs mücadelesinin ‘başarılı’ gibi gösterilmesine tepki gösteren Boston College Biyoloji Bölümü’nden Asistan Profesör Emrah Altındiş, Türkiye’nin ölüm ve vaka sayılarında üst sıralarda olduğunu belirtti. Önceki gün sosyal medyadan tepki gösteren Altındiş, “Neredeyse bu ölüm ve vaka sayılarını çıkıp kutlayacaklar” dedi.

Altındiş “Dünyada vakalarda 7, ölümlerde 12, en çok vaka sayısı vaka tespit edilen ülkelerde 6’ncı sıradayız. Bugüne kadar bin 222 bin resmi vaka var. Toplamda 3 bin 258, 20 Nisan’dan bu yana bin 241 insanımız kaybettik. Neredeyse bu rakımları çıkıp sokaklara çıkıp kutlayacaklar” diye konuştu.
vaka-ve-olum-sayilarinda-ust-siralardayiz-hangi-basaridan-soz-ediyorsunuz-725904-1.
Güney Kore ve Türkiye’de sayıları kıyaslayan Altındiş “50 milyon nüfuslu Güney Kore’de ilk vaka Türkiye’den 2 ay önce tespit edildi. 30 Nisan itibariyle toplam vaka sayısı 10 bin 765, ölüm sayısı 247. Japonya’nın nüfusu 126 ilyon, ilk vaka 16 Ocak’ta tespit edildi, toplam vaka sayısı 14 binin altında, ölüm sayısı 430. Salgında başarı budur, boş propaganda değil” ifadelerini kullandı.

Gerçek mücadeleyi ve başarıyı sağlık çalışanlarının gösterdiğini belirten Altındiş “Konuşabileceğimiz başarı, günlerdir uykusuz, ailelerinden uzakta mücadele eden sağlık çalışanlarının, Türk Tabipler Birliği ve Sağlık Emekçileri Sendikası’nın fedakar mücadelesi, kurtardığı canlar. Bunu da koruyucu ekipmansızlığa, imkansızlığa, karantina uygulanmamasına rağmen yaptılar, sağ olsun, var olsunlar” dedi.