İzmir'in Tire ilçesindeki Başköy ilk ve ortaokulunda Covid-19 vaka artışı sebebiyle eğitime ara verildi. Dikili Deliklitaş İlkokulu'nda da iki öğretmenin testi pozitif çıktı. Eğitim Sen İzmir 1 No'lu Şube Başkanı Necip Vardal, salgınla ancak ortak akılla mücadele edilebileceğini belirtti.

Vakalar artınca Tire’de eğitime ara verildi

Berkay SAĞOL

İzmir’in Tire ilçesi, Başköy Mahallesi'ndeki ilk ve ortaokulda, 15 Şubat'ta başlanılan yüz yüze eğitime ara verildi. Covid-19 vakalarının artması sonrasında İlçe Hıfzıssıhha Kurulu tarafından eğitime ara verildiği açıklandı.

Başköy Mahallesi'ndeki okulda, Yemişler, Ortaköy, Topalak, Armutlu, Akmescit ve Musalar mahallelerindeki öğrencilerin de, taşımalı eğitim şeklinde Başköy Mahallesi'nde eğitim gördüğü bildirildi. Öte yandan mahalledeki caminin de geçici olarak ibadete kapatıldığı belirtildi.

Eğitim Sen İzmir 1 No'lu Şube Başkanı Necip Vardal, "2020-2021 eğitim öğretim yılının ikinci dönemi birleştirilmiş sınıf uygulaması yapan köy ilkokullarında 15 Şubat 2021 Pazartesi günü haftada 5 gün yüz yüze olacak şekilde açılmış. Ayrıca köy ve seyrek nüfuslu yerleşim yerlerindeki ilkokullar, ortaokullar ve imam hatip ortaokullarının bütün sınıf seviyeleri ile anasınıflarında Hıfzıssıhha Kurulu kararları doğrultusunda 5 gün yüz yüze eğitim yapılacağı Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanmıştır" dedi.

Vardal, "Salgında vaka sayıları DSÖ belirlediği oranlara çekilmeden, gerekli önlemler alınmadan, yüz yüze eğitime başlayan eğitim emekçilerinin aşılanmalarına ancak 15 gün sonra başlanması bir yönüyle sağlık hakkının yok sayılmasıdır. Tire de Başköy İlkokulu ve Ortaokulu'nda pozitif vaka nedeniyle eğitim öğretime ara verilmesi, Dikili Deliklitaş İlkokulu'nda iki eğitim emekçisinin pozitif çıkması bu konudaki değerlendirmelerimizi doğrulamaktadır. MEB alınacak kararlarda eğitim ve bilim emekçilerini, öğrencileri ve velileri karar süreçlerine katmak için gerekli koşulları sağlamalıdır. Salgınla ancak ortak akılla mücadele edilebilir" diye konuştu.