ABD'de, New York'ta bulunan Times Meydanı’nda yapılacak yeni yıl etkinliklerine katılacaklara aşı şartı getirildi. Yetkililer ayrıca vakalardaki artışın hızlanması üzerine ücretsiz test kiti dağıttı.

Vakaların arttığı New York’ta halka ücretsiz test kiti dağıtıldı, yeni yıl kutlamalarına aşı şartı getirildi

ABD’nin New York kentinde bulunan Times Meydanı’nda yapılacak yeni yıl etkinliklerine katılacaklara Omicron nedeniyle aşı şartı getirildi. New York Belediye Başkanı Bill de Blasio, etkinliklere sadece tüm doz aşılarını yaptıranların alınacağını açıkladı.

New York Belediye Başkanı Bill de Blasio, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “New Yorklular son bir yılda muazzam bir ivme kazandı. Kutlanacak çok şey var ve bugün duyurduğumuz ek güvenlik önlemleri, yeni yılı karşılarken Times Meydanı'ndaki aşıları tam olan kalabalığı güvenli ve sağlıklı tutacak” dedi. Getirilen kısıtlamalar kapsamında, etkinlik alanlarına girmek isteyen kişilerden aşılarını tam yaptırdıklarına dair belge göstermeleri istenecek ve maske takmaları zorunlu olacak.

HALKA ÜCRETSİZ TEST KİTİ DAĞITILIYOR

Öte yandan New York Belediyesi yetkilileri, Covid-19'un yeni varyantı Omicron'un hızla yayılmasına karşı şehrin farklı noktalarında, insanların evde kendi başına kullanabileceği test kitlerini ücretsiz dağıttı.

New York şehir merkezine bağlı Manhattan, Bronx, Queens, Brooklyn ve Staten Island bölgelerinde belediyeye ait arabalarla dağıtılan test kitlerine ilgi büyük oldu.

Yetkililer bu yolla, New York'ta son günlerde Covid-19 test merkezlerinde oluşan uzun kuyrukların ve laboratuvarlardaki personel eksikliği sorununun üstesinden gelmeyi hedeflediklerini bildirdi.

Eyaletin haftalık verilerine göre, New York şehrinde Covid-19 günlük pozitif vakaları bir hafta içinde yüzde 220'den fazla artarken salı günü sona eren yedi günlük dönemde şehirdeki pozitif vaka sayısı 89 bine yükseldi.

Aynı haftalık rapora göre New York hastanelerinde Covid-19 nedeniyle hastaneye yatışlar yüzde 18 artarak 4 bin 452'ye ulaştı.

Geçen yıl ABD'de Covid-19 aşılarının uygulanmaya başladığı haftaya denk gelen dönemde koronavirüs kaynaklı hastaneye yatışlar 6 bin civarındaydı.

AA-DHA