Küçükçekmece Menekşe Plajı’nda boğulmak üzere olan bir kişi cankurtaranlar tarafından sahile çıkarıldı. Vatandaşa müdahale edildiği sırada olanı biteni izleyen bir kişi, "etrafı açın" uyarılarına sinirlenince döner bıçağıyla cankurtaranı bıçakladı. Saldırgan erkek gözaltına alınıp ifadesine başvurulduktan sonra serbest kaldı.

Vakaya müdahale eden cankurtarana döner bıçağıyla saldırı: Serbest bırakıldı
Fotoğraf: İHA

İstanbul'un Küçükçekmece ilçsesindeki Menekşe Plajı'nda meydana gelen olaya göre, plajda görev yapan cankurtaranlar, denizde boğulmak üzere olan bir kişiyi sudan çıkararak sahile getirdi. İlk yardım müdahalesi yapıldığı sırada, cankurtaranın etrafını vatandaşlar sardı.

İHA'nın aktardığına göre, toplanan vatandaşların dağılması için görevliler uyarıda bulundu. Kalabalık içinde bulunan Yılmaz G. isimli erkek, cankurtaranların uyarılarına sinirlenerek tartışmaya girdi. Tartışma esnasında Yılmaz G., aracına giderek aldığı döner bıçağıyla cankurtarana saldırdı.

Büyüyen kavgada bir cankurtaran kolundan bıçakla yaralandı. O sırada şüphelinin diğer arkadaşları da kavgayı ayırmaya çalışan görevlilere saldırdı. Bunun üzerine polis, havaya ateş ederek kavgayı ayırmaya çalıştı.

SERBEST BIRAKILDI

Şüpheli Yılmaz G. gözaltına alınarak karakola götürüldü. Yaralı ise hastaneye kaldırıldı. Şüpheli ifadesi alındıktan sonra savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.