Yıllık zammın yüzde 10’u geçmeyeceğini taahhüt eden Doğuş Üniversitesi ile yüzde 5 zam sözü veren Beykent Üniversitesi şartlara uymayarak fahiş zam yaptı. Öğrenciler üniversiteyi protesto etti.

Vakıf üniversitesi öğrencilerinden protesto: Yapılan zamları kabul etmiyoruz

HABER MERKEZİ

Doğuş Üniversitesi öğrencileri, üniversite yönetiminin yüzde 250’yi aşan zamlarını protesto etmek için üniversite önünde eylem gerçekleştirdi.

Doğuş Üniversitesi’nin “Eğitim hayatın boyunca eğitim ücretlerine yıllık artış yüzde 5’i geçmeyecek” diye reklamlar yaptığını ve öğrencilere bunun garantisini verdiğini ifade eden öğrenciler, Doğuş Üniversitesi’nin sözünde durmadığını ve öğrencilerin geleceğini önemsemediğini söyledi.

“Müşteri değil öğrenciyiz” diyen Doğuş Üniversitesi öğrencileri, zamların geri çekilmesini talep etti.

Yapılan açıklamada, “Doğuş Üniversitesinin sözünde durmadığını, öğrencileri mağdur ettiğini görmekteyiz. En düşüğü yüzde 50 olmak üzere bazı bölümlerde yüzde 200’lere, yüzde 300’lere varan zamlar ile karşılaştık. Üniversite yönetimi bu durumu ülkemizdeki ekonomik duruma dayandırmaya çalışmaktadır. Birçok sıra arkadaşımız bu zam sonucunda eğitim hayatına devam edemeyecektir. Buradan Doğuş Üniversitesi yönetimine sesleniyoruz. Yapılan zamları kabul etmiyoruz” denildi.

Açıklamada şunlar dile getirildi: “Ailelerimizin bin bir zorlukla, alın teri dökerek bizleri okutmaya çalıştığını bilmelisiniz. Onların bu fiyatları ödemek için daha fazla harap olmalarını istemiyoruz. Bunun karşısında olacak ve haklarımızı savunacağız. Ekonomik krizi sebep göstererek krizin yükünü öğrencilere yüklemeye çalışanlara, eğitimin bir hak olduğunu hatırlatıyoruz. Bizim eğitim hakkımız, patronların kâr hırsları uğruna çalınamaz. Ülkede yaşam şartları zorlaşmışken, genç işsizlik ve hayat pahalılığı artmışken alınan bu tavır öğrencileri mağdur etmekten başka bir şeye çıkmamaktadır. Bu sürecin yalnızca Doğuş Üniversitesi öğrencileri olarak biz yaşamıyoruz. Birçok üniversitede arkadaşlarımız bu şekilde mağdur ediliyor. Onlara yalnız olmadıklarını hatırlatıyoruz. Başkent Üniversitesinde yemekhane hakları için, Beykent Üniversitesinde zamlara karşı, İTÜ’de yemekhane ve barınma hakları için mücadele eden arkadaşlarımıza dayanışma duygularımızı iletiyoruz.”

Bir öğrenci velisi ise şunları söyledi: “Bu kadar dolandırıcılık olmaz. Ben çocuğumun hakkını arıyorum. Bana yüzde 10 değil daha fazla zam yapacaklarını söyleselerdi çocuğumu farklı bir yere kayıt ettirirdim. Burayı tercih etmezdim. Ben çocuğumun arkasındayım, iyi yerlere getirmek istiyorum. İşimi gücümü bırakıyorum ve her gün buraya geleceğim. Gerekirse sizinle burada sabahlayacağım. Hakkınızı fırsatçılara yedirmeyeceğiz.”