Kadınlar Voleybol Ligi’nde üst üste dördüncü şampiyonluğunu kazanan Vakıfbank, son yıllardaki başarısıyla dikkat çekiyor. Koç Guidetti, ‘‘Oyuncularıma teşekkür ediyorum. Şanslıyım harika insanlarla çalışıyorum’’ dedi.

Vakıfbank farkı

Bu sezon FIVB Dünya Kulüpler Şampiyonası’nda, AXA Sigorta Kupa Voley’de ve Spor Toto Şampiyonlar Kupası’nda şampiyonluk yaşayan Vakıfbank, Kadınlar Voleybol Ligi’nde de zafere ulaştı. 2018’den bu yana Misli.com Sultanlar Ligi’nde şampiyonluğu kimseye bırakmayan sarı-siyahlılar 2021-2022 sezonu final serisi beşinci maçında Fenerbahçe’yi 3-0 yenerek seride 3-2 öne geçti ve 2021-2022 sezonu şampiyonu oldu. 2017-2018 sezonundan beri Türkiye’nin tek şampiyonu olan sarı-siyahlılar, 26 Nisan 2018’den bu yana tam 1478 gündür ülkenin en büyüğü unvanını koruyor.

Vakıfbank’ta Isabelle Haak 19 sayıyla karşılaşmanın en skorer ismi olurken; Gabi karşılaşmayı 18 sayıyla tamamladı. Ayrıca Vakıfbank’ta Cansu Özbay sezonun en iyi pasörü, Gabi sezonun en iyi smaçörü, Isabelle Haak sezonun en iyi pasör çaprazı ve Zehra Güneş ise sezonun en değerli oyuncusu olarak rüya takıma seçildi.

Karşılaşmanın ardından sezon başında açıkladıkları 5 kupa hedefine dikkat çeken Vakıfbank Genel Müdürü ve Spor Kulübü Başkanı Abdi Serdar Üstünsalih, “Çalışmaktan, mücadele etmekten asla vazgeçmediler. Tarif edilemez bir mutluluk ve gurur hissediyorum’’ dedi.

Zorlu bir seride iyi mücadele ederek zafere ulaştıklarını belirten Vakıfbank Başantrenörü Giovanni Guidetti, “Bizim takımımızın kilit noktası dayanıklılığımız ve takım olarak mücadele etme yeteneğimiz. Ben çok şanslı bir koçum çünkü hiçbir zaman pes etmeyen bir takımım var. Seride geri düştük, maçlar içinde defalarca geri düştük, geçtiğimiz maçta tie-break’te geri düştük ama her zaman savaşmaya devam ettiler. Oyuncularıma ve teknik ekibime çok teşekkür ediyorum. Ben çok şanslı biriyim çünkü harika insanlarla çalışıyorum” şeklinde konuştu. Spor Servisi